Sağlık Bakanlığı Personel Alımı Açıklaması Geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Sağlık Bakanlığı Personel Alımı Açıklaması Geldi

Sağlık Bakanlığı 2022 yılında yeni personel alımı yapacak mı sorusuna Bakan Koca sevindiren cevap verdi.

Son Dakika 22 Nisan 2022 21:57 20
Sağlık Bakanlığı Personel Alımı Açıklaması Geldi

Son dakika: Sağlık Bakanlığı 2022 yılında personel alımı yapacak.

Sağlık Bakanlığı'ndan bir son dakika haberi geldi. Gelen bilgide personel alımı bekleyen adayları sevindiren bilgi verildi. Atama bekleyen yüz binden fazla sağlık personeli, gelen bu açıklama ile bir nebze de olsa sevindi. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bugün Adıyaman'daydı. Adıyaman İl Durum Değerlendirme Toplantısı ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere Adıyaman'a giden Sağlık Bakanı'nı burada atama bekleyen sağlık personelleri bekliyordu. Vatandaşlarla bir araya gelen ve dertleri dinleyen Bakan Koca, atama bekleyen sağlık personellerinin ısrarlı sorularını yanıtladı. Gelen cevap ise geçen gün gelen cevaba göre daha memnun etti. 

MASKE KISITLAMASI KALDIRILACAK MI?

Bugün Adıyaman'da yapılan basın toplantısında konuşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Maske kısıtlaması tamamen kaldırılacak mı?" sorusuna net bir cevap vermedi. Bunun gelecek hafta bilim kurulu toplantısında görüşüleceğini söyleyen Bakan Koca,'nın , açıklama yaparken sergilediği tutum, maske kısıtlamasının kaldırılacağı mesajını verdi. 

SAĞLIK PERSONELLERİ İLE İFTAR YAPTI

Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne giden ve burada tıp öğrencileri ile bir araya gelen Bakan Koca, "ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ öğrencileri, asistan ve uzman hekimleriyle, Tıp Fakülteleri Buluşmalarının dördüncüsünde bugün bir araya geldik. Eğitimdeki, mesleki hayattaki sorunları, 5 başlık altında topladığımız sıkıntılarımızın çözümü için atılan adımları ele aldık." ifadeleri ile o anları paylaştı.

Daha sonra Bakan Koca, Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık personelleri ile iftar yaptı. 

PERSONEL ALIMINDA İYİ HABERİ BAKAN KOCA VERDİ: PERSONEL ALIMI YAPILACAK AMA...

Program sırasında vatandaşlarla sohbetler eden Bakan Koca'nın karşısına atama bekleyen sağlık personelleri çıktı. 2022 yılı KPSS'sine daha çok olduğu, binlerce adayın yüksek KPSS ile atama beklediği , 2022 yılında bir atama daha yapılması talebi Bakan Koca'ya iletildi. Bu talep üzerine Bakan Fahrettin Koca, "Yüksek puanlarla beklediğinizin farkındayız, atama için uğraşıyoruz, arttırmaya çalışıyoruz. Bir çalışmamız var fakat yetişir mi henüz kesin değil. Siz de biliyorsunuz atama için çalışıyoruz. İnşallah olur." ifadelerini kullandı.

Öte yandan Sağlıkçı Birliği adlı sayfanın ulaştığı YHGM yetkilisinin "2022 yılı içinde kesin bir alım olacak. Yıl içerisinde olacak ama bu durum sürece bağlı, eğer süreç hızlı bir şekilde ilerlerse sınavdan önceye yetişir eğer süreç ağır işler ve yetişmezse sınavdan sonra olur." dediğini aktardı. Öte yandan bir Sağlık Bakanlığı çalışanının "Bakanımız yeni bir atamanın olması için çok fazla uğraşıyor. Çok çabalıyor. Meslektaşlarınıza selamlarımı iletin." dediği aktarıldı. Bu açıklama sağlık personelleri tarafından mutlulukla karşılandı. 

Sağlık Bakanlığı en az lise mezunlarından personel, ilkokul mezunlarından ise işçi alımı yapar. Siz hangi ilanı bekliyorsunuz? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.

İlan geldiğinde , ilan bilgisi geldiğinde bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı TIKLAYIN İNDİRİN

Kaynak: Finans7.com (Özel haberdir. Aktif link vermeden paylaşılması durumunda yasal işlem başlatılacaktır.)

Yorumlar (20)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Güvenlik olarak yapılsın 3 yıldır bekliyorum yaş sınırı malesef yaş 40 a erdi şükür bu saatten sonrada sanmam.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Güvenlik görevlisi olsun lütfen
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Güvenlik alınsın 2 Yıldır İŞSİZ perişan olduk
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Son mezun olan Lise mezunu hemşire sağlık atamalarında istiyoruz...70 puanla bekleyen hemşire mezunları.iz var...puan en az 65 kadar lütfen insin ki bu çocuklarımızın hayalleride artık tükenmesin...4 yıl oldu okul bitirelim ama hiç 87 nin altına düşmüyor atama puanları...Lütfen bakanı. Sizden ricam bu nesli tuketmeyelim...ne ümitlerle ve çok severek yapmak istedikleri mesleği yapa.iyorlar...umutlar tükenmek üzere yardım edin...Bu vatana bu millete mesleğini severek yapacak insanlar gerek...mecburiyetten yaptığı iş olmamalı ve üniversite mezunlarının emin un yüzde 80 isteyerek seçtikleri bölüm değiller...İstemeyerek yapılan işten siz ne kadar verim alabilirsiniz soruyorum...yazdıklarım yanlış anlaşılmasın lütfen üniversite mezunlarına saygım sonsuz ama onların hayalleri daha yükseklerde oldukları için başaramayan ada bu olsun o zaman dedikleri meslek olarak seçtikleri için diyorum...Üniversite mezunlarının puanları gibi lise mezunlarininkini de düşük tutarsanız bu gençlerimiz özveri ile mesleklerini layıkıyla yaparlar...Insallah bu mesajım bakanımıza iletilir en yakın zamanda...Saygilarimla
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Lise mezunu hemşire alımı yapılsın sürekli üniversite mezunu alıyorsunuz