Ramazan Ayında Skandal: Sokak Ortasında Kuran-ı Kerim Yaktılar
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Ramazan Ayında Skandal: Sokak Ortasında Kuran-ı Kerim Yaktılar

Son dakika haberi: İsveç'te meydana gelen olayda bir kişi, sokak ortasında polis eşliğinde Kuran yaktı. Ramazan'daki skandal olay tepki çekti.

Son Dakika 15 Nisan 2022 10:29 0
Ramazan Ayında Skandal: Sokak Ortasında Kuran-ı Kerim Yaktılar

Ramazan ayında büyük skandal: Polis koruması eşliğinde sokak ortasında Kuran'ı Kerim yaktılar.


Son dönemlerde Avrupa ülkelerinde aşırı sağcıların seslerinin daha fazla yükseldiği ve İslamofobi akımının daha da arttığı görülüyor. İslam'a , Müslümanlara karşı yapılan saldırılara bir yenisi daha eklendi. İsveç'ten skandal bir son dakika haberi geldi. Gelen bilgilere göre Linköping kentinde yaşanan olayda, Danimarkalı aşırı sağcı Sıkı Yön Partisi (Stram Kurs) lideri Rasmus Paludan bir skandala imza attı ve polis koruması altında Kur'an-ı Kerim yaktı.


MÜSLÜMANLARIN YAŞADIĞI BÖLGEYE GELDİ

Edinilen bilgilere göre Paludan isimli parti lideri, polislerle birlikte Müslümanların çoğunlukta yaşadığı bölgeye geldi. Halka açık bir alana gelen Paludan, daha sonra yanında getirdiği Kur'an-ı Kerim'i yere attı ve çevreden gelen tepkilere aldırmadan eline aldığı çakmakla Kur'an-ı Kerim'i tutuşturdu ve yakmaya başladı.


TEPKİLER ARTTI

Provokasyon amaçlı olarak Müslümanların çoğunlukta yaşadığı mahallede yapılan bu eylem sonrası bölgeye gelen 200 'den fazla vatandaş , duruma tepki gösterdi ve polise seslenerek söz konusu provokasyona izin verilmemesini istedi. Polis ise çağrıları geri çevirdi ve provokatif eylemin yapılmasına izin verdi.


Daha sonra grup yolu kapattı ve taşla polise saldırdı. Konu ile ilgili bir açıklama yapan Farklı Renkler Partisi Genel Başkanı Mikail Yüksel, son günlerdeki İslam karşıtı saldırılara tepki gösterdi ve ırkçı İslam düşmanı Paludan'ın yoğun polis koruması altında İsveç'in değişik kentlerinde Kur'an-ı Kerim yakma provokasyonlarına bir yenisini daha eklediğini söyledi.


Özellikle müslümanların yaşadığı mahalleler ve cami yakınlarının seçildiğinin belirtildiği açıklamada Yüksel, "İnsan hakları, din ve vicdan özgürlüğünü en yüksek perdeden savunan İsveç'te polis koruması altında Müslümanların mahallerinde Kur'an yakılıyor. Polis, gözlerinin önünde kutsal kitaplarının yakılmasını sağduyuyla seyretmesi için Müslümanlara çağrı yapıyor. Bu nasıl bir akıl tutulması anlamış değilim." ifadelerini kullandı.



Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç