Putin İmzaladı: Rusya 120.000 Asker Alımı Yapacak
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Putin İmzaladı: Rusya 120.000 Asker Alımı Yapacak

Rusya Devlet Başkanı Putin yaptığı son dakika açıklamasında 120 bin asker alımı yapacaklarını söyledi.

Dünya 30 Eylül 2022 23:45 0
Putin İmzaladı: Rusya 120.000 Asker Alımı Yapacak

Putin kararnameye imza attı. Rusya 120 bin asker alımı yapacak.

Rusya Devlet Başkanı Putin'in ilhak açıklamasından sonra 120 bin Rus vatandaşının askere alınacağı öğrenildi. Ukrayna'ya yönelik düzenlenen askeri operasyonlar devam ederken ordunun güçlenmesi için harekete geçen Putin, geçen haftalarda seferberlik ilan etmişti. 

İlan edilen kısmi seferberlik sonrası ülkeden kaçışlar başlamış, ülkenin erkekleri havaalanlarına akın ederek özellikle Türkiye başta olmak üzere diğer ülkelere kaçtı. 

AYAKLARINI KRIDILAR

Gelen son görüntülerde bazı Rus erkeklerinin sırf askere gitmemek için bilerek ayaklarını ellerini kırdıkları görüldü.

KARARNAMEYE İMZA ATTI: 120 BİN ASKER ALINACAK

Rusya Devlet Başkanı Putin yaptığı son dakika açıklamasında bir kararnameye imza attığını ve sonbahar celp döneminde 120 bin kişinin askere alınacağını söyledi. İmza atılan yeni kararname sonrası askere alınacakların Rusya topraklarında görev yapacağı bildirildi. 

Bu konu ile ilgili açıklama Rusya Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Ana Organizasyon ve Seferberlik Müdürlüğü Başkan Yardımcısı Tuğamiral Vladimir Tsimlyansky'den geldi. Rsimlyansky yaptığı açıklamada alınacak 120 bin askerin , Ukrayna'ya gidecek askerlerin yerlerine çalıştırılacakları, ülkenin farklı bölgelerinde olacaklarını söyledi.

REFERANDUM SONRASI İLHAK KARARI: 4 BÖLGE RUSYA'YA GEÇTİ

4 yerde referandum yapıldı. Rusya tarafından yapılan referandum sonrası Evet oyu çıktığı ve bu 4 yerin Rusya topraklarına katıldığı bildirilmişti. Konu ile ilgili yapılan açıklamada Lugansk, Donetsk, Herson ve Zaporijya bölgelerinin Rusya topraklarına katıldığı bildirildi.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç