Powell Sonrası Dolar/TL Kritik Seviyeyi Aştı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Powell Sonrası Dolar/TL Kritik Seviyeyi Aştı

Son dakika haberi: Fed Başkanı Powell'in kritik faiz açıklamasından sonra dolar kuru kritik 14.70 TL seviyesini geride bıraktı.

Döviz 22 Nisan 2022 11:22 0
Powell Sonrası Dolar/TL Kritik Seviyeyi Aştı

Son dakika : Dolar ve altında yükseliş başladı.

1,5 ay 'dır 14.60 seviyesind seyreden dolar kurunda yükseliş , dün Powell'in açıklamasından sonra başladı. Kritik 14.70 TL seviyesini geride bırakan dolar kurunda yükseliş eğilimi devam ediyor. Dolar kurunun yanı sıra altın fiyatlarında da yukarı yönlü seyir başladı. 

POWELL NE DEDİ?

Ameriker Birleşik Devletleri Merkez Bankası Başkanı Powell dün IMF'nin düzenlediği programa katıldı ve burada önemli açıklamalarda bulundu. Powell yaptığı açıklamada Para Politikası Kurulu toplantısının 3 ile 4 Mayıs tarihlerinde yapılacğını kamuoyuna duyurdu. Bu tarihlerde yapılacak toplantıda , masada faiz artırım kararının olacağı açıklandı. Powell, piyasaların beklediği gibi 50 baz puanlık bir faiz artırımının görüşüleceği, tüm araçlarla birlikte enflasyona karşı mücadele edileceğini söyledi. 

Fed Başkanı Powell, önden yüklemeli sıkılaştırma adımlarına dikkatleri çekti ve sadece tek seferlik değil birden fazla 50 baz puanlık faiz artışı olabileceği sinyalini verdi. Powell'ın açıklamalarının etkisiyle küresel piyasalarda riskli varlıklarda satış dalgası meydana geldi.

FAİZ ARTIRIM AÇIKLAMASI GELDİ YÜKSELİŞ BAŞLADI

FEd Başkanı Powell'den gelen bu faiz artırım açıklaması aslında beklenen bir açıklamaydı. Ancak en yetkin ağızdan gelen bu sözler sonrası piyasalarda hareketlilik başladı. Açıklama öncesinde 14.66 TL seviyesinde olan dolar kuru yükselmeye başladı ve kritik 14.70 TL seviyesini geride bıraktı. İşte dolar kurunda dünden bu yana başlayan yükselişin grafiği:

GRAM ALTINDA HAREKETLİLİK

Bu açıklama öncesi dün 915 lira seviyesine kadar gerilemiş olan gram altında düşüş beklenirken yükseliş başladı ve gram altın şu sıralar 925 lira seviyesinden işlem görüyor. 

ALTIN TAHMİNLERİ

İslam Memiş yaptığı son tahminde altının Nisan ayında inişli çıkışlı grafiğini devam ettireceğini, ancak daha sonra sert yükselişler gösterebileceğini söyleyerek,  "Gram altın 918 -25 aralığında işlem gerçekleştirdi. Kapalı çarşıda makas aralığında 925 aralığında olduğunu gördük. Hafta başında 940 seviyesinde almayın dedi. Gram altına sıcak bakmıyorum. Euro ve Sterlin almayı tercih ederim. İkisi de şu an düşük. Doların sabit olması euro ve sterlinde düşüş olmasına neden oldu. Benim tercihim euro ve sterlinden yana. Altından daha avantajlı konumda" ifadelerini kullanmıştı. Açıklamanın detayları için TIKLAYIN

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç