Patates Fiyatlarında 2 İhtimal: Ya Ucuzlayacak Ya Da 15-20 Lira Olacak
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Patates Fiyatlarında 2 İhtimal: Ya Ucuzlayacak Ya Da 15-20 Lira Olacak

Sektör yetkilileri yaptıkları açıklamada Adana'daki patateste don nedeniyle az mahsul alınacağı ve Nisan ayı yerine mecburen Mayıs ayında hasat yapılacağını söyledi.

Ekonomi 7 Nisan 2022 09:47 0
Patates Fiyatlarında 2 İhtimal: Ya Ucuzlayacak Ya Da 15-20 Lira Olacak

Patates fiyatları hakkında bir son dakika açıklaması geldi. Ya 15 liraya çıkacak ya ucuzlayacak.


Zam furyası artık gayet normal bir hal aldı. Her gün vatandaşlar güne yeni zamlarla uyanıyor, birçok ürünün fiyatına art arda zamlar yapılıyor. Markette ve pazarlarda hala yüksek fiyatlara alışamayan vatandaşlar ise kilo ile değil de artık gram ile alış veriş yapmaya başladı.


Pazarda domates fiyatı ile kıvırcık fiyatları art arda rekor kurarken soğan fiyatları da artmaya başladı. Edinilen bilgilere göre halde 4-5 lira civarında olan kuru soğan, pazarda 6-7 lira seviyesinden satışa sunuluyor.


SABAH GAZETESİ: SUÇLU STOKÇULAR

Sabah Gazetesi , dün yayınladığı haberde , söz konusu fiyat artışlarının arkasında stokçuların olduğunu söyledi.


PATATESİN KİLOSU 15 LİRAYA ÇIKABİLİR

Patates ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulunan Türkiye Halciler Federasyonu Başkanı Yüksel Tavşan, Adana'da normalde bu ay sökülmesi gereken patatesin, soğuk nedeniyle mayıs ayında söküleceğini, şimdi depolardaki patateslerin kullanıldığını , ancak bunların da piyasaya tam sürülmediğini, Ticaret Bakanlığı'nın tedbir ve takip konusunda dikkatli olması gerektiğini söyledi. Tedbir alınmaması durumunda patatesin kilosunun 15-20 liraya kadar çıkabileceğine yer verildi.


Patates ve soğanda ilk hasat Adana'da yapılıyor. Her sene Nisan ayının ortasında yapılan patates hasadı, bu sene Mart ayında yaşanan don nedeniyle sarktı. Mahsulde yüzde 50 civarında kayıp yaşandı ve ürün hasadı da soğuk havaların gitmesi nedeniyle Mayıs ayına kadar sarktı. Bunun üzerine tüccarların da kışlık patatesleri depolarda tuttuğu ve piyasaya sürmediği , arz düşünce de fiyatların arttığına yer verildi.


MECBUREN PİYASAYA SÜRECEKLER

Sektör yetkilileri yaptıkları açıklamada, patatesleri depoda tutan kişilerin , sıcak hava nedeniyle patatesin çillenme ihtimali üzerine patatesleri erken piyasaya süreceği öğrenildi. Bunun da fiyatları 2 haftaya düşüreceğini söyledi.

Kaynak: Haber Global


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç