OPEC+ Üyesinden Korkutan Brent Petrol Açıklaması: Brent 150 Dolar, Benzin 60 TL
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

OPEC+ Üyesinden Korkutan Brent Petrol Açıklaması: Brent 150 Dolar, Benzin 60 TL

Brent petrol varil fiyatı hakkında son dakika açıklaması geldi. Irak, brent petrolün 150 doları bulacağını söyledi.

Emtia 28 Eylül 2022 09:32 1
OPEC+ Üyesinden Korkutan Brent Petrol Açıklaması: Brent 150 Dolar, Benzin 60 TL

Korkutan açıklama: Brent petrol 150 dolar olacak.

Petrol ithal eden ülkeler birliği OPEC+ 'in üyeleir arasında bulunan Irak'tan son dakika açıklaması geldi. Son günlerde ciddi şekilde düşüşe geçen brent petrol hakkında açıklama yapan Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin, tüm dünyada ses getiren ifadeler kullandı.

Geçen gün ABD'nin New York kentinde düzenlenen Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu toplantısına katılan ve burada açıklamlaarda bulunan Hüseyin,  gelecek aylarda petrol fiyatlarının yükseleceğini söyleyerek, “Kış yaklaşıyor. Önümüzdeki aylarda petrol fiyatlarının yükseleceğini hissediyorum. Belki de varil başına 150 dolara ulaşacak” ifadelerini kullandı.

Sputnik'in son dakika olarak aktardığı habere baktığımızda Hüseyin , özellikle kış aylarında petrol fiyatlarının artmaya devam etmesi ile birlikte birçok ülke ekonomisinin kötü etkileneceğini söyledi. Fiyat artışındaki mevsimsel faktörlere ek olarak Rusya'ya yönelik devam eden ve yeni gelcek yaptırımların da etkili olduğunu, bunun hidrokarbon maliyeti üzerinde ciddi etkisi olduğunu söyledi.

SON GÜNLERDE DÜŞÜYOR

Brent petrol varil fiyatı son dönemlerde düşüşe geçti. 90 ile 100 dolar arasında seyreden brent petrol , ABD Başkanı Biden'in petrolü düşürme hamleleri ile 83 dolara kadar geriledi. Şu anda piyasalarda brent petrolün varil fiyatı 84.89 dolar seviyesinden işlem görüyor.

PETROL 150 DOLAR OLURSA

Irak'tan gelen son dakika açıklamasında, kış aylarında brent petrolün çok yükseleceği görülürken , bunun gerçekleşmesi, brent petrolün 150 doları bulması halinde Türkiye'de akaryakıt fiyatları 50 TL'yi geçer. Dileriz böyle bir durum olmaz.

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Kulak arkası kaldı verelim de kurtulalım..