Ons mu Gram Altın mı Almalı? Altın Fiyatlarında Kritik Tahmin ve Tarih
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Ons mu Gram Altın mı Almalı? Altın Fiyatlarında Kritik Tahmin ve Tarih

Altın fiyatları ile ilgili kritik bir tahmin yayınlandı ve yatırımcıların ons yerine gram altını tercih etmesi gerektiğinin altı çizildi.

Altın 6 Nisan 2022 10:30 0
Ons mu Gram Altın mı Almalı? Altın Fiyatlarında Kritik Tahmin ve Tarih

Gram altında tahmin değişti: Savaşın sona ermesi durumunda altın fiyatlarında gerileme olur.


Yatırım Danışmanı Onurcan Bal altın fiyatları ile ilgili bir değerlendirme yazısı yayınladı. Altın fiyatları için son yorumlarına yer veren Bal, savaş etkisine ve ons fiyatında yaşanabilecek değişime dikkatleri geçti. Akşam Gazetesi'nde yayımlanan habere baktığımızda Onurcan Bal, Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın sona ermesi durumunda altın fiyatlarında gerileme olacağını , ons altından daha ziyade riski dengelemek adına gram altının tercih edilmesi gerektiğini, bunun daha doğru bir hamle olacağını söyledi.


DOLAR YÜKSELİŞTE , GRAM ALTIN DÜŞÜŞTE

Piyasalardan alınan son dakika bilgilerine göre gram altın 912 lira seviyesinden 908 lira seviyesine gerilerken dolar kuru hafif bir yükselişle 14.72 TL seviyesine kadar geldi. Yatırım Danışmanı Onurcan Bal ise altın fiyatları için Mayıs ile Haziran ayını işaret etti ve önemli tavsiyelerde bulundu.


Altının, riskleri dengelemek adına tutulabileceğini, ama tek portföyün altın olmaması , bunun yetersiz kalabileceğini söyledi. Bal açıklamasında, Jeopolitik riskler nedeniyle altının ons fiyatının yükseldiğini söyleyerek " Özellikle 2070 dolara kadar çıktı ama son dönemde 1900 doların üzerinde seyrediyor. Rusya-UKrayna savaşının devam ediyor oluşu altın tarafındaki düşüşü sınırlayan bir etmen fakat bu savaş ortamı sona erer bir bir anlaşmaya varılırsa altın fiyatlarında yeniden bir düşüş olabilir." ifadelerini kullandı.


HANGİSİ TERCİH EDİLMELİ: ONS -- GRAM ALTIN

Söz konusu haberin devamında, altın yatırımında hangi cinsten alınması gerektiğine değinildi. Amerikan Merkez Bankası'nın faiz artırımı yapacağı, son dönemlerdeki sıkılaşma eğiliminin altın tarafında daha da baskı oluşturabileceğine yer verildi. Açıklamada"Mayıs ve haziran aylarında Fed tarafından açıklanması beklenen faiz artırımı altında baskılamayı sürdürecektir. Bu da ons altından ziyade riskleri dengelemek adına gram altının tercih edilmesi daha doğru bir hamle olacaktır. Çünkü güvenli liman talebiyle ons altın ve dolar aynı yönde hareket edebiliyor ama Fed'in faiz artırımı doları güçlendirirken ons altını zayıflatabilir. " ifadelerine yer verildi.


Ons altın şu sıralar 1917 dolar seviyesinden işlem görüyor. Gram altın ise 908 lira seviyesinden işlem görüyor.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç