Okullara güvenlik görevlisi alımı ve TYP süreklilik Bakana direk soruldu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Okullara güvenlik görevlisi alımı ve TYP süreklilik Bakana direk soruldu

Okullara temizlik ve güvenlik görevlisi alımı hakkında mecliste son dakika açıklaması geldi. İşte gelen açıklama.

TYP 11 Ara 2022 22:05 3
Okullara güvenlik görevlisi alımı ve TYP süreklilik Bakana direk soruldu

Okullara temizlik ve güvenlik görevlisi alımı Bakan Özer'e soruldu.

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde okullarda her sene binlerce temizlik personeli çalıştırılıyor. KPSS şartı olmadan TYP kapsamında yapılan personel alımında bu sene sadece temizlik personeli kadrosuna yer verildi. Güvenlik görevlisi kadrosuna ise alımlar bu sne , büyük talepler olmasına rağmen yapılmadı.

Bu konu bugün meclise geldi. TBMM Genel Kurulu'nda bugün Milli Eğitim Bakanlığı bütçesi görüşüldü. Bakan Mahmut Özer bakanlığının 2023 yılı bütçesinin sunumunu yaptı. Sunumdan sonra mecliste muhalefet milletvekilleri sorular sordu açıklamalar yaptı.

CHP'li Burcu Köksal yaptığı açıklamada okullara temizlik ve güvenlik görevlisi alımına ilişkin, "Bugün Millî Eğitim Bakanlığı bütçesini konuşuyoruz. Bütçeyi bir eğitim emekçileri bakımından ele aldım, baktım yüz binlerce atama bekleyen öğretmen bu bütçede yok. Görevinin başında bulunan öğretmenlerin derdine derman yok, kadrolu öğretmen 10.883 lira maaş alırken, sözleşmeli öğretmen 9.500 lira, ücretli öğretmen ise en fazla 5.702 lira maaş alıyor. İşin acı tarafı bunların hepsi aynı işi yapıp farklı ücretler alıyor. En hafif tabiriyle aynı işi yapanlara farklı ücretler vermek ayrımcılıktır ve bu bütçede bu ayrımcılığa son veren bir hüküm yok. Okullarda temizlik görevlisi, güvenlik personeli, yeteri kadar yok, bu bütçede onlara da yer yok" ifadelerini kullandı.

Öte yandan personellere süreklilik gelip gelmeyeceği, güvenlik görevlisi alımı olup olmayacağı da soruldu.

BAKAN CEVAP VERMEDİ

Bakan Mahmut Özer'den henüz bu konuda alım olacak mı , TYP işçilerine süreklilik gelip gelmeyeceği konusuna değinmedi. Mahmut Özer yaptığı açıklamada sorulara yazılı cevap vereceğini söyledi. Cevap gelince bildirimle haberdar olmak için TIKLA İNDİR

Yorumlar (3)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 15 Ay Önce
sayınbakanlarımızdan süreklilik istiyoruz kadroistiyoruz
Ziyaretçi 15 Ay Önce
sayınbakanlarımızdan süreklilik istiyoruz kadroistiyoruz
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
ünüversite okutan iş ististaamı sağlansın Meb Güvenlik #pandemi emeği 49 55 yaş madur EYT Olamıyanlar @suleymansoylu @tcmeb @vedatbilgn @ismailcatakli @tcailesosyal @Mustafa_Destici @TurkiyeIsKurumu