Öğrencilere 4500 TL Burs Desteği! İşte İBB Burs Başvuru Şartları 2022
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Öğrencilere 4500 TL Burs Desteği! İşte İBB Burs Başvuru Şartları 2022

2022 İBB 4500 TL burs haberleri ve açıklamaları art arda geldi. İstanbul Büyükşehir Belediyesinin üç yıldır sürdürdüğü 'Genç Üniversiteli Destek' projesi çerçevesinde 75 bin öğrenciye geri ödemesiz verilecek olan 4500 TL burs desteği için başvuru işlemleri başladı. İBB Burs Desteğinden faydalanmak isteyen öğrenciler, 16 Ekim'e kadar İBB'nin İstanbul Senin mobil uygulaması üzerinden başvuru işlemlerini kolaylıkla gerçekleştirebilecekler.

Yaşam 30 Eylül 2022 12:24 2
Öğrencilere 4500 TL Burs Desteği! İşte İBB Burs Başvuru Şartları 2022

Öğrencilere 4500 TL Burs Desteği! İşte İBB Burs Başvuru Şartları 2022

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin üç yıldır sürdürdüğü 'Genç Üniversiteli Destek' projesi çerçevesinde 75 bin öğrenciye geri ödemesiz verilecek olan 4500 TL burs desteği için başvuru işlemleri başladı. İBB Burs Desteğinden faydalanmak isteyen öğrenciler, 16 Ekim'e kadar İBB'nin İstanbul Senin mobil uygulaması üzerinden başvuru işlemlerini kolaylıkla gerçekleştirebilecekler.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığının , üniversite öğrencilerine yönelik sürdürdüğü Genç Üniversiteli Desteği projesi kapsamında öğrencilere 4500 TL tutarında herhangi bir geri ödemesi bulunmayan burs desteği sağlanacak. İBB'den yapılan resmi açıklamada İBB bursundan toplam 75 bin öğrencinin faydalanmasının beklendiği kaydedildi. yine İBB açıklamasına göre, ilgili burs desteğinden faydalanmak isteyen öğrencilerin kendisi ya da ailesinin İstanbul'da ikamet ediyor olması, devlet yada vakıf özel üniversitelerinde yüzde 100 burslu okuması da gerekli. Ara sınıf ve son sınıf öğrencilerinin de sene sonu başarı notunun 100 üzerinden en düşük 53 veya 4 üzerinden 2.00 olması da şartlar arasında yer alıyor.

Açıköğretim ve uzaktan öğretim öğrencileri, ücretli değişim programındakiler, doktora ve yüksek lisans öğrencileri ile 25 yaşından büyük öğrenciler İBB Burs desteğinden faydalanamayacaklar.

İBB 4500 TL Burs Desteği Başvuruları Nasıl Yapılacak?


İstanbul Büyükşehir Belediyesi üniversite öğrencilerine yönelik burs desteği için başvuruların İstanbul Senin mobil uygulaması üzerinden alınacağını açıkladı. İBB 4500 TL burs başvuruları 16 Ekim'e kadar devam edecek. İBB tarafından yapılacak değerlendirmelerin ardından burs almaya hak kazanan üniversite öğrencileri, Ekim ayından itibaren 3 taksit olarak burs ödemelerini toplamda 4500 TL olacak şekilde alacaklar.  İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter yardımcııs Mahir Polat İBB burslarına ilişkin yaptığı açıklamada,"İBB, ‘Genç Üniversiteli Desteği’ programını başlatıyor. 3 yıldır devam eden projede en son 52 bin öğrenciye 3 bin 200 lira destek verilmişti. Hayat koşullarının değişmesi ve zorlaşması nedeniyle İBB bu sene 75 bin öğrenciye 4 bin 500 lira öğrenim katkısı yapacak” dedi. Yardımların ailelerin ihtiyaç durumuna göre yapılacağını kaydeden Polat, “Bu yardımları ailelerin muhtaçlık durumuna göre tespit ediyoruz. Kendisi ya da ailesi İstanbul’da ikamet eden bütün öğrenciler başvurabilecek. Öğrenim durumlarına, başarı kriterlerine bakıyoruz. Başvuracak öğrencilerin devlet üniversitelerinde okumaları ya da özel, vakıf üniversitelerinde yüzde 100 burslu koşulunu taşımaları gerekiyor. Genç arkadaşlarımız İstanbul Senin uygulaması üzerinden 16 Ekim’e kadar başvurularını tamamlayabilir. Başvuru evrakları ve diğer bilgiler İstanbul Senin uygulamasında kendilerini yönlendirecek şekilde mevcuttur." diye konuştu.

Burs Desteği Başvurusunda Hangi Belgeler Gerekiyor? 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı 4500 burs desteği programı için başvuru yapmak isteyen öğrencilerden nüfus cüzdanı fotokopisi, ikamet belgesi , sabıka kaydı, vukuatli nüfus kayıt örneği, bursluluk belgesi, disiplin belgesi, ailenin maddi durumunu belgeler nitelikte bordro vb. , varsa kendisi ya da ailesinden engelli birey varsa bu engeli belirten rapor, öğrencinin banka hesap bilgilerini içeren belge, öğrencinin istanbul kart belgesi talep ediliyor.

Genç Üniversiteli Desteği projesinde burslar geri ödemesiz ve faizsiz olarak veriliyor. Genç Üniversiteli desteği projesi ilk olarak 2019-2022 eğitim öğretim döneminde uygulanmış ve burs programından 29 bin 423 öğrenci faydalanmıştı.  Bu yılki burs desteklerinden toplamda 75 bin öğrencinin toplamda 4500 TL tutarında faydalanması beklentiler arasında. 

Siz ne düşünüyorsunuz?

İBB Burs desteği projesine ilişkin düşüncelerinizi sayfanın altında yer alan yorum kısmı vasıtasıyla bizlerle ve diğer ziyaretçilerimizle paylaşabilirsiniz. 

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 14 Ay Önce
kaydolmak için link nerde acaba Ben bulamadimda ortaokul ogrencisiyim giremedim
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Tebrikler sayın ekrem imamoğlu