OECD Korkuttu: İşte Türkiye'de Yıl Sonu Enflasyon Tahmini
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

OECD Korkuttu: İşte Türkiye'de Yıl Sonu Enflasyon Tahmini

OECD tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada Türkiye'de yıl sonu enflasyon beklentisine yer verildi.

Finans Magazin 7 Tem 2022 21:48 1
OECD Korkuttu: İşte Türkiye'de Yıl Sonu Enflasyon Tahmini

OECD'den Türkiye enflasyon tahmini.

Türkiye İStatistik Kurumu Başkanlığı tarafından 3 gün önce açıklanan enflasyon verilerinin ardından Türkiye enflasyonu için tahminler yayımlandı. Yayımlanan tahminlere baktığımızda Türkiye'de kısa vadede enflasyonun düşmeyeceği görülürken son ahmin OECD'den geldi. 

YILLIK ENFLASYON YÜZDE 78

TÜİK tarafından yapılan açıklamada Haziran ayı enflasyonu için , "TÜFE'de (2003=100) 2022 yılı Haziran ayında bir önceki aya göre %4,95, bir önceki yılın Aralık ayına göre %42,35, bir önceki yılın aynı ayına göre %78,62 ve on iki aylık ortalamalara göre %44,54 artış gerçekleşti."

CUMHURBAŞKANI: ŞUBAT MART'TA DÜŞECEK

Dün bir programa katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "

Ülkemiz dünyanın en gelişmiş 10 ülke arasındaki seçkin yerini almaya her zamankinden daha yakındır. Ekonomide son dönemde ortaya çıkan hayat pahallılığının insanımızın belini büktüğü biliyoruz. Asgari ücret, memur ve emekli maaşlarına kadar yaptığımız düzenleme ile üstesinden gelmeye gayret ediyoruz. Kimseyi işsiz bırakmadık, aç bırakmadık, açıkta bırakmadık. Şubat -mart ayları ile birlikte enflasyonu da kontrol altına almış olarak yolumuza devam edeceğiz." ifadeleri kullandı.

OECD TAHMİNİ YÜKSEK

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü tarafından bir açıklama yapıldı ve Haziran 2022 ekonomik görünüm raporuna yer verildi. Rapora baktığımızda Türkiye'de yıl sonunda enflasyonun yüzde 72 seviyesinde beklendiğine yer verildi. Bu oran ile birlikte Türkiye , OECD ülkeleri arasında en yüksek enflasyonla zirvede yer aldı.

Sıralamaya baktığımızda yüzde 72'lik enflasyonla Türkiye zirvede yer alırken ikinci sırada Arjantin yer aldı. Arjantin için sene sonu enflasyon tahmini yüzde 60.1 olarak açıklandı. Üçünü sırada arada uçurum var. Savaştaki Rusya için yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 16.2 olarak açıklandı. İşte Enflasyon beklentileri:

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Milleti enflasyon düşecek diye kandırmaya devam ediyor