O İlde Yaşayanlara Kötü Haber! Suya Yüzde 25 Zam Geldi!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

O İlde Yaşayanlara Kötü Haber! Suya Yüzde 25 Zam Geldi!

O ilde yaşayanlara kötü haber! Elektriğe gelen zamlar gerekçe gösterilerek suya yüzde 25 zam yapıldı.

Ekonomi 16 Ağu 2022 19:40 0
O İlde Yaşayanlara Kötü Haber! Suya Yüzde 25 Zam Geldi!

O ilde yaşayanlara kötü haber! Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı MASKİ genel kurul toplantısında elektriğe gelen yüksek zamlar gerekçe gösterilerek suya yüzde 25 oranında zam yapıldı.

Eylül ayından geçerli olma üzere suya yüzde 25 zam yapıldı. MASKİ toplantısında suya yapılacak zam ile ilgili açıklamada bulunan MHP’li Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, zammın en büyük sebebinin son bir yol içerisinde elektriğe gelen yüksek zamlar olduğunu açıkladı. Başkan Ergün “Hayatın gerçekleri var. Bizim elimiz kolumuz enerji olduğu için istemediğimiz bu artışları yansıtmak zorundayız. Gönül istiyor ki en düşük ücretten verelim. Ancak gelir gider dengesini sağlamak lazım. Enerji fiyatlarının arttığı süreçten bugüne MASKİ’ye elektrik için 200 milyon lira ödünç para verdik” ifadelerini kullandı.

SUYA YÜZDE 25 ZAM YAPILDI!

MHP’li Başkan Ergün’ün konuşmasının ardından suya önümüzdeki Eylül ayından itibaren geçerli olmak üzere yüzde 25 oranında zam yapıldığını duyurdu.

YENİ ZAM EYLÜL AYINDAN İTİBAREN GEÇERLİ OLACAK

AKP’li ve MHP’nin oylarıyla geçen su zammı ile birlikte metreküpe 8.74 lira olan suyun fiyatı 11.19 liraya yükseldi. Kırsal mahallelerdeki su fiyatları ise metreküp başına 1.98 liradan, 2.54 liraya yükseldi. Yapılan son zam ile birlikte Manisalı vatandaşlar Eylül ayından itibaren suyu atık su bedelinin eklenmesiyle birlikte suyu metreküp başına 16.78 liradan kullanmaya başlayacak.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç