Nasıl Kilo Veririm? İşte Kilo Verdiren 11 Yiyecek
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Nasıl Kilo Veririm? İşte Kilo Verdiren 11 Yiyecek

Beslenme ve Diyet Uzmanı Başak İnsel Aydın , kilo vermek için tüketilmesi gereken 11 besini açıkladı.

Sağlık 6 Mayıs 2022 15:16 0
Nasıl Kilo Veririm? İşte Kilo Verdiren 11 Yiyecek

Nasıl kilo veririm İşte kilo vermenize yardımcı olacak 11 yiyecek.

İnternet üzerinden en çok araştırılan konuların başında zayıflama yöntemleri yer alıyor. Kilo vermek isteyen, fit kalmak isteyen, kilo almak istemeyen vatandaşlar, internet üzerinden yaptıkları araştırmada hangi besinlerin kilo yapmadığı , hangi besinleti tüketmekle kilo verilebileceği araştırılıyor. Biz de finans7.com olarak bu yazımızda kilo vermenize yardımcı olacak 11 besin hakkınad bilgilere yer verdik. 

Beslenme ve Diyet Uzmanı Başak İnsel Aydın yaptığı son dakika açıklamasında kilo verdirecek 11 besini şu şekilde verdi:

1. Kivi Tüketin

C vitamini deposu olan bu meyve, antioksidan özelliği ile vücudunuzu korur. Düzenli yediğinizde kalp hastalıklarından, obezite ve kansere karşı korur. En önemli faydası ise yüksek lif içeriği ile kabızlığa karşı etkili olması. Ara öğünlerde tatlı ihtiyacınızı karşılamak için 2 orta boy kivi tüketebilirsiniz.

Sarımsak Tüketin

Şifa deposu olan sarımsak, içindeki allilik sülfitler ile birlikte bağışıklık sistemini güçlendirir ve tümör hücresinin çoğalmasını baskılayan enzimleri uyarır ve kandaki kolesterol düzeyini azaltır. En iyi etkisi ise kolestrolü düşürmesi. Selenyum içeriği ile kalbi de korur.

Keten tohumu bire bir

İçeriğindeki yüksek lif , omega 3, E vitamini ve B kompleks vitaminleri olan keten tohumu, müsilaj etkisi göstermekte ve kabızlığa engel olmaktadır. Bu nedenle keten tohumu tüketmek kilo vermeye yardımcı olur. Özellikle göbek ve basen bölgesindeki yağların erimesine, yakılmasına katkı sağlar.1 bardak su ya da 1 kase yoğurdun içine taze şekilde öpütülmüş keten tohumu ekleyin ve 30 dakika bekledikten sonra tüketin.

Biberiye

Bir diğer yiyecek ise biberiyeler. Bilimsel pek çok çalışmada cilt, mide, akciğer, meme, rahim, kolon ve yumurtalık kanserine ve lösemiye iyi gelir. Bağırsaklardaki yağı emmeden atması özelliği ile kilo vermeye önemli etki eder. Kolesterolü düşürür. Bunu etlerin üzerine serperek tüketin. Öte yandan 2 tatlı kaşığı çekilmiş biberiye yaprağını demliğe koyun ve 400 ml su ile 10 dakika bekletin. Sonra süzüp için.

Mercimek Yiyin

Zengin nişasta ve bitkisel protein ile birlikte mercimek, hipertansiyonu düşürür ve kalp rahatsızlıklarını azaltır. Lif iiçeriği nedeniyle tok tutar ve kilo kaybına yardımcı olur. 

Kabak yiyin

Düşük kalori miktarı, lif içeriği ve bağırsakları çalıştıran kabak kilo vermenize yardımcı olur. Zararlı toksinlerin vücuttan atılmasına yardımcı olur.

Yoğurt Yiyin

Zengin kalsiyum içeriği, probiyotik içeriği açısından özgür olan yoğurt, bağırsak sağlığını korur ve yağ yakımına , yağların proteine dönüştürülmesine etki eder. Tansiyonunuzu düzenler ve bağışıklık sisteminizi güçlendirir. Diş ve kemik sağlığı desteklenir güçlenir. Kolesterolü de düşürür ve dengeler. Proteinsiz yemeklerde bir kase yoğurt yemeniz önerilir. Kabızlık, ishal ve hazımsızlık gibi sıkıntılara neden olur. 

Yulaf

Kilo vermek isteyen, tok hissetmek isteyenlerin tüketmesi gereken besinlerin başında yulaf var. Yulaf, içeriği ile gün içinde ihtiyacınız olan A vitamini, B1, çinko, demir ve folik asit gibi birçok maddeyi barındırır. Lif içeriği yüksek olan yulaf, sizi uzun süre tok tutar. Süt ya da yoğurt ile karıştırılarak yenebilir.

Balık Yiyin

Omega3 kaynağı olan balık, mevsiminde yenildiğinde içindeki yağ asitleri nedeniyle bağışıklık sisteminizi güçkendirir  zeka gelişimine önemlil oranda katkı sağlar. Bunun yanı sıra kalp sağlığını dengeler ve kemikleri güçlendirir. Hücrelerde onarma yapar ve diyabet riskini azaltır. Haftada 2 defa yenmesi iyi olacaktır. En ideal pişirme yöntemi ise fırında balık.

Yeşil çay tüketin

Yüksek Antioksidan değeri ile kansere karşı koruyan ve vücut direncini yükselten yeşil çay, bunun yanı sıra Parkinson hastalığına, Alzheimer'e karşı korur. Kalp sağlığını koruyarak yağ hücrelerini harekete geçirir ve yağ yakımı artar. Hamile, hipertansiyon ve böbrek hastaları için önerilir.

Su

Son olarak önerilen konu su. Düzenli olarak yeterli derecede su tüketmeniz gerekmektedir. Yorgunluğa, zihinsel fonksiyonların kullanımına, yağ yakımına ve kas yapımına fayda sağlar.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç