Motorin Pompa Fiyatına Okkalı Zam Geliyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Motorin Pompa Fiyatına Okkalı Zam Geliyor

Son dakika haberi: Akaryakıt fiyatlarına art arda zamlar gelmeye devam ediyor. Motorine hatırı sayılır bir zam yolda.

Emtia 15 Ağu 2022 11:04 0
Motorin Pompa Fiyatına Okkalı Zam Geliyor

Son dakika haberi: Motorine byük zam geliyor.

Akaryakıt sektörü temsilcilerinden gelen son dakika bilgisine göre motorin litree fiyatına 1 lira 26 kuruşluk bir zam geleceği öğrenildi. Son dönemlerde düşüşe geçen ve 30 liralardan 22 liraya kadar gerileyen motorinde son günlerde zamlar gelmeye başladı.

Gelen son dakika bilgilerine göre 16 Ağustos 2022 tarihinden itibaren motorin litre fiyatına 1 lira 26 kuruşluk bir zam yapılacağı öğrenildi. Söz konusu zam pompa fiyatlarına yansıyacak.

BENZİN VE LPG'DE DEĞİŞİKLİK VAR MI?

Sektör kaynaklarından alınan son bilgilere göre benzin ve otogaz fiyatlarında herhangi bir değişiklik olmayacağı görüldü. 

BRENT DÜŞÜYOR

Geçen hafta 99 dolara kadar çıkan brent petrol nedeniyle akaryakıt fiyatlarına art arda zamlar geldi. Gelen son verilere göre brent petrol varil fiyatı 96 dolara geriledi. Dolar kurunda ise geçen haftaya göre bir değişiklik yok. 17.96 TL.

NE KADAR OLACAK?

Motorine gelecek zamdan sonra motorinin İstanbul'da 23 lira 18 kuruşa çıkacağı açıklandı. Benzinin litresi ise ortalama 21.16 TL seviyesinden satılıyor.

22 LİRAYA DÜŞTÜ HABER YAPAN YOK

Bakan Nebati geçen gün yaptığı açıklamada, “Son iki ayda dünyada petrol fiyatları yükselirken ana haberlerin manşetleriydi. Benzine, motorine zam sabah akşam manşetti. Dünyadaki fiyatlar arttı. OECD içinde akaryakıttan en az vergi alan ülkeyiz. Biz yüzde 24’lerde vergi alıyoruz. Pompa çıkış fiyatlarında hemen her akşam haber alıyoruz. Motorin 22 liraya indi manşetlerde yok. Benzin 22 liraya düştü altyazı geçiyor. Sorunlara büyüteçle bakmak, karamsarlık yapmak. Hakkı teslim edin, bu kadar. Petrol umut ediyorum daha da aşağı iner.” demişti.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç