Meyve Sebze Fiyatlarına Yeni Zam Yolda
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Meyve Sebze Fiyatlarına Yeni Zam Yolda

Son dakika haberi: Gıdada yeni zamların yolda olduğu açıklandı. Özellikle asgari ücret zammından sonra yeni artışların olacağı belirtiliyor.

Tarım 7 Ara 2022 14:24 0
Meyve Sebze Fiyatlarına Yeni Zam Yolda

Gıdaya yeni zamlar geliyor.

BM Gıda ve Tarım Örgütü tarafından yapılan açıklamada , dünya genelinde gıda fiyatlarının düştüğüne yer verildi. Türkiye'de ise gıda enflasyonu dün yüzde 102.55 olarak açıklandı. Enflasyon rakamlarının detaylarına bakıldığında en yüksek artışın ulaştırmada olduğu, bunun sanayi ve çiftçiyi endişelendiiryor. Sektör temsilcileri yaptıkları açıklamada  zamların durmayacağını söyledi ve gübreden elektik fiyatına ve işçiliğe kadar her alanda zamların devam ettiği ve kış aylarının zor geçeceğini söyledi.

Cumhuriyet Gazetesi'nden Ali Can Polat bugün kaleme aldığı yazısında Türkiye Ziraatçiler Derneği Başkanı Hüseyin Demirtaş ile kritik bir görüşme gerçekleştirdi. Düzenlemem röportajda Demirtaş, çözümün marketlerde olmadığı, tarlada olduğunu, sorunun marketlerde aranmaya devam  etmesi durumunda fiyat artışlarının devam  edeceğini söyledi ve “Gübrede yıllık fiyat artışı yüzde 230’u buldu. Hava soğudu seraları ısıtmak için elektrik faturaları artıyor. Gıda fiyatlarının düşüşü için tek yöntem girdi fiyatlarının düşmesi. Yoksa ne yaparsanız yapın düşmez” dedi.

Türkiye Halciler Federasyonu Başkanı Yüksel Tavşan yaptığı açıklamada tarım ürünlerinin taşınmasında sorunlar olduğunu, Antalya'dan alınan 0 TL fiyatlık domatesin bile İstanbul'da markette 5 liraya satılacağını söyledi.

Dünyada fiyatların gerilemeye başladığı, Türkiye'de ise tam tersi fiyatların arttığını bildiren Süt Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Tevfik Keskin ise sütte yeni zammın kapıda olduğunu söyledi ve  üreticinin kazanmadığı bir modelin yürürlükte olduğunu söyleyerek “Önce yetiştiriciyi teşvik edecek bir sistem lazım. Ayrıca bizim enflasyon sepetinde tek bir ürünümüz var onun dışındaki ürünler sanayiciden çıkıyor. Onlara sormak lazım pahalılığı” ifadelerini kullandı.

ASGARİ ÜCRET ZAMMI GELİYOR: FİYATLAR DAHA DA ARTACAK

Adını vermeyen bir sanayici ise yaptığı son dakika açıklamasında, “Bu elektrik ve doğalgaz fiyatları ile nasıl düşürelim fiyatları? Şimdi ücret zammı geliyor, bir de enerji zammı bekleniyor. Bunlar gelince daha da artacak” ifadelerini kullandı.

finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç