Merkel’den Koronada 4 Hafta Uyarısı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Merkel’den Koronada 4 Hafta Uyarısı

Dünya 2 Kasım 2020 18:17 0
Merkel’den Koronada 4 Hafta Uyarısı

Merkel’den Koronavirüs açıklaması.

Almanya Başbakanı Şansölye Angela Merkel bir son dakika açıklamasında bulundu. Merkel yaptığı açıklamada, Aralık 2019’da başlayıp tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüse değindi ve vatandaşlara dikkat çeken uyarılarda bulundu. Merkel, bugün düzenlenene kabine toplantısı sonrası düzenlediği basın toplantısında, kısmi karantina uygulamasının ekonomi üzerindeki etkisini azaltmak, etkiyi en aza indirmek için gereken her şeyi yapma sözü verdi.

Koronavirüs salgını nedeniyle felç olan hayatın yeni tedbirlerle kaldığı yerden devam etmesi için çalışmalar devam ediyor. Okulların açık olmasına rağmen barların , otel ve restoranların kapalı olması, birlikte kalabalık oluşturulmaması için yeni tedbirlerin gündemde olduğu açıklandı. Merkel geçtiğimiz hafta kabine sonrası yaptığı konuşmada, sağlık hizmetlerinin sınıra yaklaştığını ve Almanya’nın dramatik bir durumda olduğunu söyledi.

Kabine toplantısı sonrası basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Merkel, vatandaşlarına 4 hafta uyarısında bulundu. Merkel “Virüsün yayılmasını engellemek için kısıtlamalara saygı gösterirlerse, Aralık ayını daha katlanılabilir bir şekilde geçirilebiliriz. Henüz tünelin ucunda ışık görünmüyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Kasım ayında Almanların karantinada olacağını söyleyen Merkel, Kasım ayından sonra da etkinlikler düzenlenmeyeceğini, ülke halkının kış aylarında toplanmalarına tedbir alınacağını söyledi.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç