MEB Duyurdu: Okullara 60 Bin İşçi Alımı Başvurusu Başladı: İşte Temizlik Personeli Alımı İŞKUR TYP Başvuru 2022
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

MEB Duyurdu: Okullara 60 Bin İşçi Alımı Başvurusu Başladı: İşte Temizlik Personeli Alımı İŞKUR TYP Başvuru 2022

Bakan Özer'den son dakika açıklaması geldi. Milli Eğitim Bakanlığı 60 bin temizlik personeli alımı başvurusu başladı.

TYP 24 Ağu 2022 00:48 178
MEB Duyurdu: Okullara 60 Bin İşçi Alımı Başvurusu Başladı: İşte Temizlik Personeli Alımı İŞKUR TYP Başvuru 2022

Son dakika haberi... Bakan Özer'den son dakika açıklaması geldi. Okullara 60 bin temizlik personeli alımı başladı.

22 Ağustos tarihinde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Okullara 60 bin temizlik personeli alımı yapılacağını duyurmuştu. Bu açıklamanın ardından ilanın ne zaman geleceği araştırmaları hız kazandı. Konuya ilişkin son dakika açıklaması ise Bakan Özer'den geldi. İşte detaylar...

Milli Eğitim Bakanı Özer tarafından yapılan açıklama ile birlikte bu sene 60 bin personelin okulların temizliğinde görev alacağını açıkladı. 

Bakan Özer, 2022-2023 yılı eğitim-öğretim döneminden bahsetti. Yaptığı açıklamalarda gelecek dönem için yapılan çalışmalar ile birlikte hazırlıkların erkenden tamamlanacağını dile getirdi. Tüm bunların yanı sıra ilk kez tüm okullara bütçe gönderildiğini açıklayan Bakan Özer, ihtiyaçları karşılamak üzere hiç kimseye ihtiyaç duymadan, yalnızca eğitim kalitesine odaklanıldığı bir süreç içerisine girildiğini ifade etti. 

KAYNAKLAR OKULLARA ULAŞTI 

Bu sene Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da kararı ile birlikte okullara ders kitaplarının yanı sıra yardımcı kaynakların da gönderileceği ifade edilmişti. Yapılan bu açıklama ile birlikte okullara kitapların ulaştırıldığı, "Hemen Bakanlık olarak tüm imkanlarımızı kullanarak yardımcı kaynak üzerine eğilmeye başladık. Yıllardan beri kronik olan 'velilere ilave yükler' yükleyen ve aynı zamanda okullarımızı, öğretmenlerimizi de bir şekilde sıkıntılı süreçlerle yüzleşmesine yol açan yardımcı kaynak olayını da eğitim sisteminde bir yıl gibi kısa süre ortadan kaldırdık. Biz yola çıkarken demiştik ki, 2022 yılının sonuna kadar 100 milyon yardımcı kaynağı çocuklarımızla buluşturacağız. Şu an itibarıyla 136 milyon kaynağı öğrencilerimize ulaştırmış bulunuyoruz" sözleri ile Mahmut Özer tarafından açıklandı. 

Ders kitapları ile birlikte verilen yardımcı kaynakların yanı sıra bu senenin haricinde gelecek sene için de 12. sınıflar için kaynaklarda değişiklik yapılacağı açıklandı. Yapılacak olan değişiklik ile birlikte 12. sınıflarda ders kitapları ile yardımcı kaynakların ayrılmayarak tek bir kitap halinde dağıtılacağı öğrenildi. 

"OKULLAR AÇILMADAN 60 BİN VATANDAŞIMIZ OKULLARIMIZDA HAZIR OLACAK"

Bakan Özer, "Okullarımızdaki en büyük sıkıntı temizlik elemanlarıyla ilgili. İlk kez 5 Eylül'de okullar açılmadan önce 60 bin vatandaşımız okulların temizliğine yardım etmek için okullarımızda hazır olacak. Genelde ekim aylarında kısmi olarak 20-30 bin ile başlayan sayı ilk kez 60 bin ve Eğitim Uyum Haftası'nda sisteme girmiş olacak. Tüm imkanlarımızla birlikte öğrencilerimizin çok daha iyi ortamlarda eğitim alabilmeleri, öğretmenlerimizin çok daha sağlıklı bir şekilde eğitime katkı sunabilmeleri ve okul yöneticilerimizin dimdik durarak, devleti arkasında hissederek her türlü imkanla süreçleri çok daha başarılı bir şekilde koordine edebileceği eğitim sistemini daha güçlendirmeyle ilgili bu adımlarımız her geçen gün artarak devam edecek." açıklamaları ile birlikte okulların açılmasına kısa bir zaman kala hazırlıkların neredeyse hazır olduğunu ifade etti. 

İLAN GELDİ

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada 60 bin işçi alıımnda ilk başvuruların İŞKUR üzerinden alınmaya başladığına yer verildi. Peki başvurular nasıl yapılacak. Kadın Erkek Diğer Adaylarla BİLGİ ALIŞ VERİŞİ İÇİN TIKLAYIN

BAŞVURU ADIMLARI

Öncelikle yukarıdaki linke tıklayın. Daha sonra karşınıza çıkan ekranda İŞ ARAYAN yazan kısımdan giriş yapın. Giriş yaptıktan sonra karşınıza çıkan ekranın üst menüsünde bulunan ONLİNE İŞLEMLER kısmına tıklayarak aşağıdaki resimde gösterilen adımları takip edip, iş ilanı sayfasına gidin.

Daha sonra il seçimi yaparak ARA butonuna tıklayın. Son olarak ilanın başında yazan numaraya tıklayarak başvurunuzu yapın.

ALIM BAŞLAYAN YAPILAN İLLER

Tunceli

Artvin

Edirne

Bolu

Sakarya

Rize

Yozgat

Bilecik

Kahramanmaraş

Erzurum

Kocaeli

Ordu

Aksaray

Rize

Aydın

Iğdır

Kırklareli

Şırnak

Bayburt

Muğla

Sinop

25 AĞUSTOS 'TA YAYIMLANAN İLLER 

 

Adıyaman

Sivas

Çorum

Gaziantep

Konya

Karaman

Manisa

Niğde

Eskişehir

Zonguldak

Malatya

Niğde

Eskişehir

Kütahya

Çanakkale

ilis

Ardahan

Tekirdağ

Bartın

Samsun

Muğla

Rize

Osmaniye

Balıkesir

Şırnak

Yozgat

Gümüşhane

Erzurum

Not: İller biden fazla yazılmış olabilir. Farklı günlerde yayınlanan ilçe ilanları nedeniyledir.

Siz hangi şehre alım bekliyorsunuz? Aşağıdaki yorum kısmından yazın. Diğer illere alım geldiğinde haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (178)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Yaa Urfa nerdee😡
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Urfa nerde
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Antalya ne zaman
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Kardeism her başvuru yapacağım zman sadece salgın tek geliyor ne oluyor o salgın ki sadece o oluyor yardımcı olur musunuz
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Adana ne zaman