Kripto Paralar Çakıldı: Bitcoin ve Ethereum Neden Düşüyor?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kripto Paralar Çakıldı: Bitcoin ve Ethereum Neden Düşüyor?

Son dakika haberi: Kripto para birimlerinde sert düşüş görüldü. Bitcoin ve Ethereum adeta çakıldı.

Kripto Paralar 27 Eylül 2022 20:19 0
Kripto Paralar Çakıldı: Bitcoin ve Ethereum Neden Düşüyor?

Son dakika haberi: Kripto paralar çakıldı.

Bitcoin ile Ethereum fiyatında hızlı düşüş görüldü. Az önce ani şekilde başlayan düşüş hızlandı ve en büyük kripto para birimi olan Bitcoin, dakikalar içinde 1200 dolardan fazla değer kaybetti ve yeniden 20 bin doların çok altına geriledi. Hatta biz bu haberi yazdığımız sırada hızlı şekilde düşüş devam etti ve Bitcoin 20 bin 200 dolar seviyelerinden ani düşüşle 18 bin 946 dolara kadar geriledi. İşte Bitcoin'de yaşanan düşüşün grafiği:

Aynı şekilde düşüş Ethereum fiyatında da görüldü. Bitcoin ile paralel şekilde gerilemeye başlayan ikinci büyük kripto para birimi Ethereum, dakikalar içinde 1399 dolar seviyesinden 1326 dolara kadar geriledi. İşte Ethereum fiyatında son dakikalarda yaşanan düşüşün grafiği:

NEDEN DÜŞÜYOR?

Kripto paralarda, altında ve borsa ile Euro kurunda yaşanan düşüşün en büyük nedeni Amerika'dan gelen veriler. ABD'de Fed başkanları yaptıkları son açıklamalarda daha şahin bir görüntü çizgi. Fed'in en güvercin açıklamalar yapan isimleri bile Amerika Merkez Bankası'nın Şubat ayına kadar faiz artırımı yapması gerektiğini, Şubat ayından sonra da bir süre beklemeye geçmesi gerektiğini ifade etti. Bu durum da kripto paralar üzerinde ciddi bir baskı oluşturmaya devam ediyor. 

Yaşanan düşüşün bir diğer nedeni ise Powell'in bugün gelen açıklamaları. ABD Merkez Bankası Fed Başkanı Powell şahin tonda açıklamalar yaparken kripto paralar konusunda çok daha kapsayıcı bir düzenleme getirilmesi gerektiğini söyledi.

Uyarı: Haberde yer alna bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç