Kredi Borcunu Kredi Çekip Kapatanların Sayısı Fırladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kredi Borcunu Kredi Çekip Kapatanların Sayısı Fırladı

Kredi borcunu yeni kredi çekerek ödemek isteyen esnaf sayısında ciddi artış görüldü. Bu durum hem KOBİ'ler hem de bankalar için tehlike arz ediyor.

Kredi 9 Nisan 2022 09:49 0
Kredi Borcunu Kredi Çekip Kapatanların Sayısı Fırladı

Son dönemde yaşanan ekonomik sıkıntılar, zamlar nedeniyle esnaflar, vatandaşlar ve küçük ile orta boy işletmeler, kredi borcunu kredi çekip ödemeye başladılar.


Son dönemlerde ekonomide yaşanan sıkıntılar, küresel çapta yaşanan krizler nedeniyle esnaf ve vatandaşlar zor duruma düştü. Sadece büyük şirketlerin ciddi kar elde ettikleri bu dönemde küçük ve orta sınıfta bulunan esnaflar ile vatandaşlar kaybeden kısım oldu. Son verilere göre büyük şirketlerin karlarını yüzde 200 oranında arttırdığı ve karlarının üzerine kar koyduğu öğrenildi. Küçük ve orta ölçekte hizmet veren esnaflar ise günü kurtarma derdinde.


Her gün gelen yeni bir zam ile günlük etiketleri değiştirmek zorunda kalan esnaf, bu durumu müşterilere, vatandaşlara açıklamakta zorlanıyor. Bu ortamda borcu olanların ise yapabildikleri birkaç şey dışında başka bir şey yok. Vatandaşlar , dükkanlarını, işletmelerini kapatmamak için ya ellerindeki gayrimenkulleri elden çıkararak, satarak kendilerine kaynak sağlamaya çalışıyor. Gayrimenkulü olmayanlar ve olanlar daralmaya gidiyor , işçi çıkarıyor ve bankalara kredi başvurusu yapıyor.


Hali hazırda en az bir kredi borcu olan esnaf , bu kredi borçlarını ödemekte zorlandığı için yeniden kredi başvurusu yapmak durumunda kalıyor. Kredi destek paketlerine başvuru yapan kişiler, , önceki kredi borçlarını ödüyor ve yeni kredilerinin borçlarını ödemeye başlıyor. Bu şekilde devam etmesi durumunda Küçük ve orta işletmelerin yakında iflas edebileceği ve kredilerini geri ödeyemeyeceği, bu durumun bankaları da kötü etkileyeceği bildiriliyor.


700 MİLYARI GEÇTİ

Edinilen bilgilere göre kredisini kredi ile ödemek isteyen esnafların kullandığı kredi miktarı 700 milyar lirayı geçti.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç