Köyde Tarlası Olanlara Devlet Müjdesi: Köye Dönenlere Devlet, Sigorta Yapacak
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Köyde Tarlası Olanlara Devlet Müjdesi: Köye Dönenlere Devlet, Sigorta Yapacak

Devlet, kırsalda yaşamayı desteklemek için yeni çalışma başlattı. Çalışmada köye dönene sosyal güvence getirileceğine yer verildi.

Tarım 23 Ağu 2022 23:50 8
Köyde Tarlası Olanlara Devlet Müjdesi: Köye Dönenlere Devlet, Sigorta Yapacak

Köyde yaşayan , sosyal güvencesi olmayanlara sosyal güvence geliyor.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi bir açıklama yaptı. Bakan Kirişçi yaptığı açıklamada kırsaldan kente göçün önüne geçmek ve bunu tersine çevirmek için yeni düzenlemelerin gündemde olduğunu söyledi. 

"Bakanlık olarak bizim kırsalla ilgili bir derdimiz var." diyen Bakan Kirişçi, "Diyoruz ki, kentte yaşayanlar kırsala dönsünler ama bu kırsala dönüş bu sefer kırsaldan kente olduğu gibi, hani kentte varoşlar oluşturduk ya, kırsalda da bir gelişigüzellik olmasın diyoruz. Buralarda yaşam merkezleri olsun, insanlar sosyalleşmeye devam etsin ve mutlu, müreffeh bir şekilde bu yaşamlarını sürdürsünler. Kent tarımı konusuna gelirsek, az önce ziyaret ettik, burada örtü altı üretimi var. Biz bu örtü altı üretiminin geliştirilmesini sizlere teklif ediyoruz, bu bizim için çok önemli. Bir kilo domates Antalya'dan yola çıkıyor, 700 kilometre. Biz arabamızla geliyoruz, yoruluyoruz değil mi? Bu domates bir de Artvin'e giderse 1.400 kilometre. Şimdi 700-800 kilometre yol kat eden bir domates ne olur günün sonunda, salça olur." ifadelerini kullandı.

KÖYE DÖNENE SİGORTA

Kentlerden kırsal bölgelere göç almak istediklerini söyleyen Bakan Kirişçi, "Kardeşlerimiz buraya gelsin." dedi ve şu ifadeleri kullandı:

"Özellikle hanım kardeşlerimizin sosyal güvencesi yoksa, bunlara sosyal güvence sağlama konusunda da ciddi bir çalışmanın içindeyiz. Bakanlık olarak bizim doğrudan ilgi alanımızda değil Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı işi ama müşterek bir çalışma yürütüyoruz. Özellikle hanım kardeşlerimiz, genç kardeşlerimizi sosyal güvenceye kavuşturarak aileyi kırsalda tutmanın çabası içerisinde olacağız. Böylelikle Türkiye daha çok üretecek.-

Kırsalda yaşanan sorunlara, kırsalda olmazsa olmaz konular üzerinde dikkatlice, titizlikle çalıştıklarını , bu konuda bakanlar düzeyinde ve belediye ile büyükşehir belediyeleri düzeyinde ilgilendiklerini söyledi. Bakan açıklamasında yeni düzenleme ile köylere  göçün arttırılacağını söyleyerek, "Biz bu kırsalı ve bu mahalle kavramı yerine köyü yeniden inşa edersek inanın bizi kimse tutamaz." ifadelerini kullandı.

ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE AÇIKLANACAK

Köye dönene sigorta düzenlemesinin önümüzdeki günlerde kamuoyuna açıklanması bekleniyor. Açıklama geldiğinde finans7.com'da olacak. Haberdar olmak için finans7'yi takipte kalıp mobil uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (8)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Koydekiler 1900 bağkur ödüyor önce onların sigortasını yapta şehire gocmesinler
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Sayın bakanım köyde yaşıyorum ama ekilen tüm kazancınızı eletrik mazot ve gübre ve ilaçlara veriyoruz üstünde borçlu kalıyoruz siz ünce temelden işi hal edin sonradan milleti köylere teşvik edin
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Köyde 3 ton kömür yaksa 21 bin lira şehirde gaz ucuz 3 veya 5 bine çıkarır
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Köydekilere yap sigortayı göçmesin şehirdekiler zaten sigortalı neden dönsün köye
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Köye dönene sigorta yapılsın ama sigortadan önce yol ve su sorunu çözülmeli. İnsanlar su sorunundan dolayı tarlalarını ekemiyor. Tarlayı ekmeyi bırak sürekli kesildiği için makinedeki bulasigini yikatamiyor.