KOBİ'lerin Kredileri Ne Zaman Hesaplara Yatıyor? Halkbank Esnafa Düşük Faizli Kredi Ödeme Tarihi Açıklandı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

KOBİ'lerin Kredileri Ne Zaman Hesaplara Yatıyor? Halkbank Esnafa Düşük Faizli Kredi Ödeme Tarihi Açıklandı

Son dakika haberi: Ticaret Bakanı Mehmet Muş yaptığı son dakika açıklamasında kredilerin ne zaman hesaplara yatacağını söyledi.

İş Dünyası 25 Kasım 2022 14:03 0
KOBİ'lerin Kredileri Ne Zaman Hesaplara Yatıyor? Halkbank Esnafa Düşük Faizli Kredi Ödeme Tarihi Açıklandı

Esnafların kredilerinin hesaplara yatacağı tarih belli oldu.

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasında esnaflara yapılacak kredi ödemeleri ile ilgili son bilgilere yer verildi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) tarafından Antalya'da düzenlenen Eğitim Semineri ve İstişare Toplantısı'na katılan Ticaret Bakanı Mehmet Muş bir son dakika açıklamasında bulundu., "Hazine Faiz Destekli Kredi Paketi"ne ilişkin bilgi veren bakan Muş, söz konusu paket kapsamında esnaf ve sanatkarlara destek olmak için ciddi bir hazırlık yapıldığını ve 15 milyar liralık ilk tutarın hemen geri kalanının ise  gelecek 4 ay içinde ödeneceğini söyledi. 

Halkbank'ta hazırlıkların tamamlandığını söyleyerek açıklamasını sürdüren Bakan Muş, "15 milyar lira hemen gönderilecek. Dolayısıyla pazartesi gününden itibaren bu kaynak sizlere gönderilmiş olacak" dedi.

Esnafın en çok paraya ihtiyacı olduğu dönemde devlet olarak yardıma geldiklerini, kredilerin faizlerinin yüzde 9 seviyesinden yüzde 7.5 seviyesine çekildiğini söyleyen Bakan Muş, "Aralık ayına geldik, burada ilave finansmana ihtiyaç var. Bunun için de konuştuk, Halk Bankası da hazırlığını yaptı, 15 milyar lira hemen gönderilecek. Dolayısıyla pazartesi gününden itibaren bu kaynak sizlere gönderilmiş olacak. Siz de esnafa dağıtmaya başlayacaksınız. Geri kalanını da en fazla 4 ay içerisinde illerimize, ilçelerimize, kooperatiflerimize göndermiş olacağız. Siz de bu planlama içerisinde esnaf kardeşlerimize bunun ödemesini yaparsınız."

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç