Kışın Doğalgaz Faturaları Can Yakacak: Korkutan Rakam Verildi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kışın Doğalgaz Faturaları Can Yakacak: Korkutan Rakam Verildi

Doğalgaz fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Açıklamada korkutan tahmin verildi.

Emtia 16 Ağu 2022 17:42 0
Kışın Doğalgaz Faturaları Can Yakacak: Korkutan Rakam Verildi

Doğalgaz faturaları ciddi şekilde artacak gibi duruyor.

Rusya'nın en büyük enerji şirketlerinden olan , Avrupa'ya gaz gönderen Gazprom tarafından bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada Avrupa'da spot piyasasında doğalgaz fiyatının 2 bin 500 dolar seviyesini aştığını bildirdi. Yapılan açıklamanın devamında bu eğilimin devam etmesi durumunda kış aylarında doığalgazın metreküp fiyatının 4 bin dolara kadar çıkabileceğine yer verildi.

Şirketin yaptığı açıklamaya baktığımızda senenin şimdiye kadarki doğalgaz üretim ve ihracatı geçen senenin aynı dönemine göre bir miktar düştü. Öncü verilere göre şirketin doğalgaz üretimi bu dönemde yüzde 13.2 seviyesinde gerileme gösterdi ve 273.8 milyar metreküp seviyesine ulaştı. 

Şirketin Bağımsız Devletler Topluluğu dışı ülkelere doğalgaz ihracatı da 1 Ocak ile düne kadar olan dönemde , geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 36.2 seviyesinde azalma gösterdi ve 78.5 milyar metreküp seviyesinde oldu.

Söz konusu açıklamada Gazprom'un Çin'e ihracatının arttığına yer verilirken toplam hacme ilişkin bilgilere yer verilmedi. Avrupa'da yükske seviyede seyreden doğalgaz fiyatlarına ilişkin yayımlanan açıklamada, “Avrupa spot piyasasında doğalgaz fiyatının 2 bin 500 dolar barajını aştığını belirtmek gerekiyor. Muhafazakar tahminlere göre eğer bu eğilim devam ederse, fiyatlar kışın bin metreküpte 4 bin dolar seviyesini geçecek” ifadelerine yer verildi. 

Fiyatın 2 bin 500 dolardan 4 bin dolara çıkması durumunda kış aylarında ciddi şekilde gelecek faturalar bizi bekliyor.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç