2022 Doğalgaz Yardımı Başvurusu E Devlet'te Başladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

2022 Doğalgaz Yardımı Başvurusu E Devlet'te Başladı

Son dakika haberi: Elektrik ve doğalgaz desteği başvuruları başladı. Başvuruya ilişkin detaylar ve başvuru ekranı yazımızda.

Son Dakika 16 Ağu 2022 09:03 1
2022 Doğalgaz Yardımı Başvurusu E Devlet'te Başladı

Son dakika: Elektrik ve doğalgaz desteği başvuruları başladı.

Elektrik ve doğalgazda sübvansiyon adı altında destekler verilirken bir son dakika haberi geldi ve doğalgaz desteği başvurularının başladığına yer verildi. Gelen bilgilere göre 3 ile 4 milyon kişiye doığalgaz desteği ödemesi yapılacak. Nakdi olarak yapılacak ödemeler için başvurular başlıyor.

2022 yıl başında uygulamaya alınan proje kapamında Ekim ve Kasım ayllarında vatandaşlara doğalgaz faturası desteği verilecek. Konu ile ilgili bir açıklama Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, vatandaşlara yıllık 450 lira ile 1150 lira arasında destek ödemesi yapılacağını söyleyerek, "Tüketicilerin korunmasına yönelik olarak, yıllık 450 ila 1.150 TL arasında verilecek olan doğalgaz tüketim desteği için başvurular alınıyor. 4 milyon haneye destek sağlanmasını hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

Enerji Bakanı Dönmez'e soru önergesi verildi. Bakan Dönmez verilen soru önergesine cevap verdi ve ihtiyaç sahibi ailelere destek ödemesi yapılacağını söyleyerek, "Doğalgaz Tüketim Desteği" için başvuruların alınmaya başlandığını, başvuru yapmak isteyen vatandaşların müracaatlarını yapması gerektiğini söyledi. 

Her sene iki defa olan doğalgaz desteğinde ilk ödemeler mart ve nisan ayında olurken ikinci ödeme ise ekim ve kasım ayında gerçekleşecek. Bu sene uygulamaya konulan detek kapsmaında toplamda 330 bin haneye yardım yapılırken yeni destek dönemi için açıklama yapan Bakan Dönmez, "Tüketicilerin korunmasına yönelik olarak, yıllık 450 TL-1.150 TL arasında verilecek olan doğal gaz tüketim desteği için başvurular alınmakta olup, bu alanda 4 milyon haneye destek sağlanması hedeflenmektedir" ifadelerini kullandı. 

BAŞVURU YERİNİ AÇIKLADI

Konu ile ilgili açıklamasını sürdüren Bakan Dönmez, vatandaşların e devlet kapısı üzerinden ya da 81 il ve ilçelerde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları üzerinden başvurusunu yapabileceklerini söyledi. 

Linke tıklayın. Açılan sayfada KİMLİĞİMİ ŞİMDİ DOĞRULA kısmına tıklayarak kimlik numaranız ve e devlet şifrenizle giriş yapın. Giriş yaptıktan sonra karşınıza çıkan ekranın sağ üst köşesinde bulunan YENİ BAŞVURU kısmına tıklayın. Daha sonra belirtilen adımları takip ederek başvuru ekranının 2. sayfasında yer alan ısınma yardımı almak istiyorum kısmında istenen bilgileri girerek müracaatınızı yapın.

81 ilde SYDV başvuru adresleri için TIKLAYIN

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Benim belli.işimyok.evimkira.yetişmiyo.3cocuk.var.durumum.eyidegim.