Kamu işçilerinin toplu sözleşme görüşmeleri başlıyor: İlk tarih belli oldu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kamu işçilerinin toplu sözleşme görüşmeleri başlıyor: İlk tarih belli oldu

Son dakika haberi: 700 bin kamu işçisinin maaş zammı belli oluyor. Görüşmeler başlıyor. ilk tarih belli oldu.

Çalışma Hayatı 15 Ocak 2023 11:55 2
Kamu işçilerinin toplu sözleşme görüşmeleri başlıyor: İlk tarih belli oldu

700 bin kamu işçisinin toplu sözleşme görüşmeleri başlıyor. İşte son durum.

Demiryolları , şeker fabrikaları, il özel idareleri, elektrik üretim santralleri, kömür işletmeleri ile bakanlıklar üniversiteler ve hastaneler bünyesinde bulunan kamu işçilerinin toplu sözleşme görüşmeleri başlıyor. 700 binden fazla işçiyi ilgilendiren 2023 yılı kamu toplu iş sözleşmeleri çerçeve protokolü için Türk İş Konfederasyonu çalışmalarına başladı.

TÜRK-İŞ Genel Mali Sekreteri ve YOL-İŞ Sendikası Genel Başkanı Ramazan Ağar başkanlığında bir komisyon kuruldu. Sendika bünyesinde kurulan komisyon, taleplerini belirlemek üzere 17 Ocak 2023 Salı günü toplanacak. Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay'ın da katılımı ile düzenlenecek kamu işçileri toplu sözleşme öncesi görüşmelerinde protokol hazırlanacak ve taleplerin hazırlanması sonrası bu bakanlığa iletilecek.

Kamu işçilerinin merakla beklediği 2023 ve 2024 yılı maaş zamlarının da belirleneceği görüşmeler öncesi yapılan açıklamada çözülmesi beklenen çok sorun olduğuna yer verildi. Bu toplu sözleşme görüşmesinde sorunların çözülmesini umut ettikleri belirtildi ve bu konuda çağrı yapıldı.

3 milyondan fazla kamu personeli ile 2.5 milyon memur emeklisi olmak üzere toplamda 6 milyon kişi ile ailelerini ilgilendiren 2024 ve 2025 yılı 7. dönem toplu sözleşme görüşmeleri 1 Ağustos 2023 tarihinde başlayacak.

2023-2024-2025 yıllarında maaşlara yapılacak zam talebi henüz açıklanmadı. Sizce ne kadar zam gelmeli? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Toplu sözleşme görüşmesi sürecinden , maaş zammından haberdar olmak için TIKLA İNDİR

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 15 Ay Önce
kamu işçisi 2023 1. altı aylık zammı en az %40 olmalı, işçilere ocak 2023 de refah payı verilmedi
Ziyaretçi 15 Ay Önce
typedef hakverilsin süreklilik istiyoruz