'Kamu İşçilerine de Zam Gelecek Ama...'
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

'Kamu İşçilerine de Zam Gelecek Ama...'

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tarkan Zengin bir açıklama yaptı ve kamu işçilerine de zam geleceğini söyledi.

Çalışma Hayatı 21 Haz 2022 10:26 0
'Kamu İşçilerine de Zam Gelecek Ama...'

Kamu işçilerine de zam yapılacak ama...

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tarkan Zengin TRT Haber canlı yayında yaptığı açıklamada kamu işçilerinin maaş zamlarına değindi. 

YÜZDE 40'TAN FAZLA ZAM MASADA

Memur ile emeklilere yüzde  40'ın üzerinde zammın masada olduğunu söyleyen Zengin, memur ile memur emeklileri için "Burada da 2022 yılının ikinci 6 ay zammı yüzde 7, bir de enflasyon farkı var. Şu anda 5 aylık tüketici fiyat endeksinde oluşan enflasyon rakamı yüzde 35,64 ama hesaplamalarda yaklaşık olarak enflasyon farkını yüzde 28,14. Tabii bunda sapma olabilir. Dolayısıyla yüzde 35,64'lük bir zam haziran ayı hariç olmak üzere cepte. Merkez Bankası'nın da enflasyon tahmini 3,77. Eğer bu tahmin gerçekleşirse yüzde 40'a yakın bir zam olma ihtimali yüksek" ifadelerini kullandı.

KAMU İŞÇİLERİNE DE ZAM GELECEK

Kamu işçilerine de maaş zammı yapılacağını söyleyen Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tarkan Zengin, "Bu zamlar kamudaki sözleşmelilere de veriliyor. Fakat kamuda bir de işçi statüsünde olanlar var. Onlar da toplu sözleşmelerinin zamanlarına göre verilecek. Bu gerçekleşecek oranlarda olmasa bile onlar da zam alacaklar." ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN İMZALADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzaladığı ek bütçede kamu işçilerinin zammı için ," 11/8/2021 tarihinde imzalanan 2021 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Anlaşma Protokolünde kamu işçilerinin brüt çıplak ücretlerine 2022 yılımn birinci döneminde yüzde 5, ikinci döneminde yüzde 5 oranında artış yapılacağı hüküm altına alınmıştır. Bununla birlikte 3/2/2022 tarihinde yapılan Ek Çerçeve Anlaşma Protokolü ile 2022 yılımn birinci dönemi için öngörülen yüzde 5 zam oranı yüzde 7,5 olarak yeniden belirlenmiştir." ifadelerine yer verildi.

ZAM KARARI 4 TEMMUZ'DA BELLİ OLACAK

Zam kararı 4 Temmuz 2022 tarihinde açıklanacak. Enflasyonun açıklanması ile zam oranı belli olacak. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın maaşlara iyileştirme getirmesi bekleniyor. Açıklama geldiğinde bildirimle haberdar olmak için aşağıdaki linklerden mobil uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Kaynak: Finans7.com

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç