JP Morgan'dan Son Dakika Açıklaması: Türkiye'de Enflasyon Beklentisi Açıklandı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

JP Morgan'dan Son Dakika Açıklaması: Türkiye'de Enflasyon Beklentisi Açıklandı

Son dakika haberi: KP Morgan'dan enflasyon hakkında son dakika açıklaması yapıldı ve tahmine yer verildi.

Ekonomi 4 Ağu 2022 10:59 0
JP Morgan'dan Son Dakika Açıklaması: Türkiye'de Enflasyon Beklentisi Açıklandı

JP Morgan'dan son dakika açıklaması geldi ve Türkiye'de enflasyon tahminine yer verildi.

Türkiye'de enflasyon rakamları ile ilgili açıklama dün geldi. Açıklamanın gelmesi ile birlikte dünyadan Türkiye enflasyonu hakkında tahminler, beklentiler güncellendi. Bu güncellemelerden biri JP Morgan'dan geldi. 

Dünyanın en büyük bankalarından biri olan JP Morgan'dan yapılan son dakika açıklamada Türkiye için yıl sonu enflasyon beklentisinin aşağı yönlü güncellendiğine yer verildi.

JPMorgan, Türkiye 'de enflasyon ile ilgili yaptığı açıklamada sürpriz bir şekilde beklentiyi yüzde 2.4 artışla aşağı yönlü değiştirdi. Açıklamada, küresel fiyatlardaki düşüş yerel enerji fiyatlarında aylık düşüşlere neden olduğuna yer verilirken, geri kalan tüm alt kategorilerde ise fiyat baskıları gözlendiğini kaydetti.

Ekonomi yönetimi tarafından izlenen aşırı gevşek para politikası, TL'de devam eden zayıflama ve politika güvenirliğinin zayıflaması ile birlikte fiyat baskılarının güçlenmeye devam etmesinin şaşırtıcı olmadığını bildiren banka, yılın geri kalan günlerinde de yüksek enflasyon beklediklerini söyledi. 

Türkiye'de sene sonu için yüzde 63.1  olan enflasyon beklentisinin korunduğuna yer verilirken son yıllarda olduğu gibi tahmin risklerinin yukarı yönlü olduğuna yer verildi. Enflasyon yükselmeye devam ettikçe reel politika faizinin daha da negatifleşeceğine vurgu yapıldı. 

Önceki gün TÜİK tarafından açıklanan verilere göre enflasyon Temmuz ayında yıllık yüzde 79.6 seviyesine kadar çıkarak 1998 yılından bu yana en yükske seviyesine kadar çıktı. Yıllık enflasyon son 14 aydır sürekli yükseliyor. 

Finans7.com |Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç