İşverenin Asgari Ücret Oyunu: Maaş 4000 TL Oldu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İşverenin Asgari Ücret Oyunu: Maaş 4000 TL Oldu

BBP Başkanı Mustafa Destici yaptığı son dakika açıklamasında asgari ücret oyununu duyurdu.

Haberler 19 Tem 2022 09:37 2
İşverenin Asgari Ücret Oyunu: Maaş 4000 TL Oldu

Asgari ücrette oyun açıklandı.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici yaptığı son dakika açıklamasında asgari ücrette işverenin oyununu aktardı ve tepki gösterdi. 

Cumhur İttifakı'nın ortağı Büyük Birlik Partisi'nin lideri Mustafa Destici, işverenin 5500 lira olarak belirlenen asgari ücreti düşürdüğünü söyledi. Bazı işverenlerin sigorta yaptğı için maaşı tam yatırması gerektiğini, ancak daha sonra işçi maaşı çektiğinde bunun 1000 lirasını , 1500 lirasını geri istediğini söyledi.

Destici yaptığı açıklamada, "Bazı işverenlerin asgari ücretle çalışması gereken, sigorta primi asgari ücret üzerinden yatırılan bazı çalışanlarımıza asgari ücretin altında bir maaş ödediğini duyduk maalesef. Asgari ücret 5 bin 500 lira ama çalışanına 4 bin lira ya da 3 bin 500 lira veriyor, bankaya 5 bin 500 lira yatırıyor daha sonra çalışanından 1000 lirasını, 1500 lirasını geri alıyor. Bu konu denetim zafiyetinin bir sonucudur. Bu tür denetimlerin daha da sıklaştırılması ve asla buna müsaade edilmemesi, çalışan kardeşlerimizin hakkının yenmemesi, alın terinin karşılığı neyse devlet ne açıklamışsa asgari ücret olarak işçi çalıştıranlar en az o ücreti işçisine vermekle yükümlüdür. Bu meseleyi her merciye taşıyacağımı da buradan bir kere daha ifade ediyorum." ifadelerini kullandı.,

TEK MAAŞ ALANLAR ZORLANIYOR

Tek maaş alan vatandaşların çok zorlandırğını söyleyen Destici, "Bazı emeklilerde bu oran yüzde 100'ü de aşmış durumda. Enflasyon oranının da üzerinde bir artış verildi lakin hayat pahalılığının yüksekliğinden dolayı özellikle tek maaş alan emeklilerimiz çok zorlandıklarını haklı olarak ifade ettiler." dedi.

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Her ilde olduğunu biliyorlar denetim yapmıyorlar insanlara sus payı verip karaktersizliğe devam ediyorlar.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Zorlanıyordan ziyade geliri sabit olan insanlar şuan bitkisel hayatta bende dahil