İstanbul, Ankara, İzmir, Eskişehir... Birçok İlde Ekmeğe Zam Geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İstanbul, Ankara, İzmir, Eskişehir... Birçok İlde Ekmeğe Zam Geldi

Son dakika haberi: Ekmek fiyatlarına art arda zam geldi. Bugün İstanbul'da gelen zamdan sonra birçok ilde ekmeğe zam gelmiş oldu.

Tarım 7 Tem 2022 19:04 0
İstanbul, Ankara, İzmir, Eskişehir... Birçok İlde Ekmeğe Zam Geldi

Son dakika: Birçok ilde ekmeğe zam geldi.

İstanbul, Ankara, İzmir, Eskişehir ve daha birçok şehirde ekmek fiyatlarına zam yapıldı. Maliyet artışları nedeniyle zammın yapılmasının bir mecburiyet olduğuna yer verilirken ekmek fiyatlarının artık resmi olduğuna yer verildi. İşte son günlerde ekmek fiyatlarına gelen zamlar.

İSTANBUL'DA EKMEĞE ZAM GELDİ

İstanbul'da yapılan son dakika açıklamasında, İstanbul Ticaret Odası'na (İTO) bağlı fırınlarda ekmeğin 4 liraya çıktığına yer verilirdi. Açıklamada,  "1 kilogram ekmek fiyatı azami 19,05 TL'yi geçmemek kaydıyla 210 gram ekmek için 4 TL olacak" denildi.

ANKARA'DA EKMEĞE ZAM

Ankara'da ekmek fiyatı arttı. Gelen zamla birlikte Ankara'da  200 gram ekmeğin fiyatı 3 liradan 4 liraya çıktı. Ata ekmeği 8 lira olurken, kepek Ekmek ise 6,50 liraya yükseldi.

İZMİR'DE EKMEK FİYATLARINA ZAM GELDİ

İzmir'de ekmek fiyatlarına zam geldi. En son 1 Mart'ta yapılan artışla 210 gramı 3 TL'den satılan ekmek fiyatına geçen gün zam geldi ve İzmir'de ekmek 4 liraya çıktı.

ESKİŞEHİR'DE EKMEK FİYATLARINA ZAM

İç Anadolu Fırın İşletmecileri Sendikası tarafından geçen bir açıklama yapıldı ve 200 gram ekmeğin 4 liraya, 250 gramın ise 5 liraya çıkarıldığına yer verildi. Konu ile ilgili yapılan açıklamada,  "Fırıncı esnafını ham maddesine gelen zamlar karşısında ticaretimizi devam ettirebilmemiz için ekmeğe zam yapmak zorunda kaldık. Bu aldığımız fiyat tarifesi Eskişehir ve ilçelerinde geçerli olmak şartıyla, değerli oda başkanlarımızın ricası ve fırıncı esnafının fedakarlığıyla yeni tarife, Kurban Bayramı sonu itibariyle geçerli olacaktır.” denildi.

KKTC'DE EKMEĞE ZAM GELDİ

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde ekmek fiyatına zam geldi. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) dövizdeki yükselişin ardından ekmeğe de zam geldi.Zamla birlikte ekmek 7 lira oldu.

MUĞLA'DA EKMEK FİYATLARINA ZAM GELDİ

Muğla'nın Milas ilçesinde ekmek ve simit fiyatları zamlandı. Muğla Milas’ta ekmek 3,50, simit ise 4 lira oldu

EKMEK KİLO FİYATI 20 LİRAYI AŞMAYACAK

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı yaptığı son açıklamada, "Tüm Türkiye’de ekmeğin kilo fiyatı 20 lirayı geçmeyecek. " dedi.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç