İngiltere'de Başbakan Adayı Liz Truss, Başbakan Olursa Mültecileri Türkiye'ye Göndereceğini Söyledi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İngiltere'de Başbakan Adayı Liz Truss, Başbakan Olursa Mültecileri Türkiye'ye Göndereceğini Söyledi

İngiltere'de başbakan adaylarından olan Dışişleri Bakanı Liz Truss, Başbakan olması durumunda mültecileri Ruanda ve Türkiye'ye göndereceklerini söyledi.

Dünya 16 Tem 2022 14:55 1
İngiltere'de Başbakan Adayı Liz Truss, Başbakan Olursa Mültecileri Türkiye'ye Göndereceğini Söyledi

İngiltere'nin Başbakan adaylarından Liz Truss, Başbakan olması durumunda mülteicleri Türkiye'ye göndereceğini söyledi.

Boris Johnson'un istifa etmesinden sonra İngiltere'de Başbakanlık savaşları başladı. Birçok aday Başbakanlık için delegeleri ikna etmeye çalışırken son olarak İngiltere'nin Dışişleri Bakanı Liz Truss bir açıklama yaptı.

Truss yaptığı açıklamada Başbakan olması durumunda ülkedeki mültecileri Ruanda 'nın yanı sıra Türkiye'ye göndereceğini söyledi. İngiltere basınında yer alan haberde şu ifadelere yer verildi: 

"Liz Truss , Başbakan olursa tartışmalı Ruanda göçmen sınır dışı planını Türkiye gibi ülkelere de genişleteceği iddia edildi.

Times , dışişleri bakanının milletvekillerine özel olarak, liderliği kazanması halinde İngiltere'ye gelen mültecileri almalarını sağlamak için daha fazla ülke ile müzakerelere başlayacağını söyledi.

Truss'a yakın kaynaklar, Sir Christopher Chope'un İspanya'yı da kapsayacağı yönündeki iddialarına soğuk su dökerken, Türkiye zaten dünyanın en büyük mülteci nüfusuna sahip olmasına rağmen olası bir varış noktası olarak kabul edildi."

Söz konusu haberde Türkiye'nin 4 milyona yakın mülteciye ev sahipliği yaptığı ve bu rakamla dünyadaki ev fazla mülteciyi bulundurduğu bildirildi. Tory Milletvekili Christopher Chope'a göre Truss, milletvekillerine 'İngiltere'ye gelen göçmenleri almaları için daha fazla ülke sağlamaya çalışacağını özel olarak söyledi'

Bu habere ise Türkiye'den tepki geldi. Sosyal medya üzerinde vatandaşlar, bu açıklamaya tepkilerini dile getirdi.

Son dakika haberlerinden haberdar olmak için finans7.com mobil uygulamasını ücretsiz indirin.

Finans7.com  | Ankara
Kaynak: https://www.dailymail.co.uk/news/article-11019785/Liz-Truss-says-migrants-sent-Turkey-Rwanda-Prime-Minister.html

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Ingilizce öğreterek yollayında işe yarasın. Malum tarihe bakılınca, ıngilizler başkalarına hiç faydası dokunmamıştır.