Harry Potter Filmi Gerçek Oldu: Görünmezlik Pelerini İcat Edildi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Harry Potter Filmi Gerçek Oldu: Görünmezlik Pelerini İcat Edildi

Filmlerde sıkça karşımıza çıkan ve herkesin sahip olmak istediği görünmezlik kalkanı sonunda icat edildi. 400 dolara satılan kalkan büyük ilgi gördü.

Bilim ve Teknoloji 27 Mart 2022 16:56 0
Harry Potter Filmi Gerçek Oldu: Görünmezlik Pelerini İcat Edildi

Harry Potter filmindeki olay gerçeğe dönüştü. Görünmezlik pelerini icat edildi.


İngiltere'de kurulan Invisibility Shield Co isimli şirket, gerçek bir görünmezlik kalkanı tasarlamayı başardı. Birçok kişinin hayali olan görünmezlik konusunda bir icat geliştiren şirket, Harry Potter adlı film serisinde gördüğümüz görünmezlik pelerinine benzer bir tasarım geliştirdi ve bu ürünün tanıtımını yaptı.


Söz konusu kalkan tam olarak mükemmel çalışmıyor ama şimdiye kadar bu yönde yapılan icat ve buluşlara önemli bir fark atıyor.


Invisibility Shield Co., adlı şirket, bu proje için fon aramaya başladı. Projeye çok inanmayan ekip, 6 bin dolarlık bir hedef belirledi ve fon aramaya başladı. Ancak proje kısa süre içinde ilgi gördü ve 100 bin dolardan fazla fon toplandı. Toplanan fon ile çalışmalar yapıldı ve kalkan , gerçek bir ürün haline getirildi. Dileyen herkes 400 dolar vererek bu ürüne ulaşabilecek.


Kalkanda herhangi bir sihrin olmadığı, fiziğin optik bölümünden iyi şekilde faydalanıldığı, ışığı yatay yönde ve defalarca kes yansıtabildikleri lensleri bir araya getirdiler. Bunula birlikte kalkanın arkasındaki nesne görünmez hale geliyor. Aşağıdaki fotoğrafta da görüleceği üzere kalkan tam olarak yüzde 100 bir görünmezlik sağlamıyor ama tek tip arka planda bu çok daha iyi çalışıyor.



Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç