Halkbank'tan Esnafa , Gençlere Faizsiz 100 Bin TL Kredi: İşte Başvurusu 2022
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Halkbank'tan Esnafa , Gençlere Faizsiz 100 Bin TL Kredi: İşte Başvurusu 2022

Halkbank tarafından yapılan açıklamada esnaflara, genç girişimcilere faizsiz kredi desteğinin detaylarına yer verildi.

Kredi 28 Tem 2022 22:30 2
Halkbank'tan Esnafa , Gençlere Faizsiz 100 Bin TL Kredi: İşte Başvurusu 2022

Kamu bankasındna sıfır faizli kredi müjdesi.

Halkbank tarafındna bir son dakika açıklaması yapıldı ve 3 kampanya kapsamında vatandaşlara sıfır faizli kredi verildiği açıklandı. Esnaflara, gençlere verilen faizsiz kredi desteği için başvuru detayları finans7.com'da.

Halkbank tarafından yapılan açıklamada esnafların, gençlerin desteklenmesi için sıfır faizli kredi desteklerinin sunulduğuna yer verildi. Ekonomik ortamın iyileştirilmesi, istihdamı arttırmak, gençlere yeni iş kapısı açmak, sektörlerde hareketliliği arttırmak, piyasaları canlandırmak için sunulan krediler Halkbank aracılığıyla vatandaşlarla buluşturuluyor.

Banka resmi sayfasından konu ile ilgili yapılan açıklamada sıfır faizli kredi şu şekilde verildi:

3 BAŞLIKTA SIFIR FAİZLİ KREDİ VERİLİYOR

3 Başlıkta verilen faizsiz kredi desteğinde yer bir başlık ve detayı şu şekilde:

Kaybolmaya Yüz Tutan Meslek Kollarında Faaliyet Gösteren Esnaf ve Sanatkarlara Kredi

Bu kredi desteğinde ise kaybolmaya yüz tutan mesleklerde çalışanların işlerini büyütmesi, mesleklerin yeniden canlandırılması ve piyasada yer etmesi için kredi verildiği açıklandı. Açıklama şu şekilde: "193 sayılı Gelir Vergisi Kanununun 9'uncu maddesinde belirtilen, geleneksel, kültürel, sanatsal değeri olan kaybolmaya yüz tutan meslek kollarında (el dokuma işleri, bakır işletmeciliği, çini ve çömlek yapımı, sedef kakma ve ahşap oyma işleri, kaşıkçılık, bastonculuk, semercilik, yazmacılık, yorgancılık, keçecilik, lüle ve oltu taşı işçiliği, çarıkçılık, yemenicilik, oyacılık ve bu işlere benzerlik gösterdikleri Maliye Bakanlığı’nca kabul edilen) faaliyet gösteren ve “Esnaf Vergi Muafiyet Belgesi” sahibi esnaf ve sanatkarlar % 100 faiz indirim imkanı ile kredi kullanabilmektedir."

Kredinin detayları için TIKLAYIN

Usta Girişimci Esnaf ve Sanatkarlara Kredi

Usta Girişimci esnaf ve sanatkarlara verilen bu kredide başvuru şartları şu şekilde açıklandı: "3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu kapsamında, kredi başvuru tarihi itibariyle en az 1 yıllık ustalık belgesine sahip olan ve ustalık belgesiyle ilgili meslek kolunda, son 1 yıl içinde kendi adına işletme kurduğunu belgeleyen girişimci esnaf ve sanatkârlara, %100 faiz indirim oranı uygulanacaktır."

Kredinin detayları için TIKLAYIN

Genç Girişimci Esnaf ve Sanatkarlara Kredi

Genç girişimcilere verilen bu kredide 100 bin liraya kadar faizsiz kredi desteği sağlanıyor. Söz konusu kredinin detayları şu şekilde açıklandı: "KOSGEB tarafından sağlanan hibe ve faizsiz kredi desteğinden yararlananlar hariç olmak üzere; KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini bitiren, kredi başvuru tarihi itibarıyla 30 yaşını tamamlamamış olan genç girişimci esnaf ve sanatkarlara KOSGEB tarafından onaylanan projelerini Bankamıza sunmaları durumunda, 100.000.-TL’ye kadar %100 faiz indirim oranı uygulanabilecektir. Bu krediden, önceki yıllardan Hazine ve Maliye Bakanlığı faiz destekli kredi borcu bulunanlar yararlanamayacaktır."

Kredi detayları için TIKLAYIN

Uyarı: Banka tarafından yapılan uyarıda, "Söz konusu kredi talepleri kredi ve tahsis politikaları doğrultusunda Bankamız tarafından değerlendirilecek olup gerekli görülmesi halinde ek bilgi, belge ve teminat talebinde bulunulabilecektir." denildi.

BAŞVURU

Söz konusu kredilere başvuru yapacak vatandaşların hazırlayacakları proje ile Halkbank'a başvuru yapması gerekmektedir. 

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Lüzum suzlar
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Daha 2 gün önce gittim. İstediği taşınmaz canakkalede iş yerim İstanbulda olduğu için kredi falan vermediler...