Google Mesajlar Uygulaması Şarjınızı Sömürüyor: İşte Çözümü
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Google Mesajlar Uygulaması Şarjınızı Sömürüyor: İşte Çözümü

Her telefonda yer alan Google Mesajlar adlı uygulama şarjınızı adeta sömürüyor. İşte bundan kurtulmanın yolu.

Bilim ve Teknoloji 24 Nisan 2022 10:01 0
Google Mesajlar Uygulaması Şarjınızı Sömürüyor: İşte Çözümü

Android telefon kullananlar dikkat: Her telefonda olan bu uygulama şarjı adeta sömürüyor. Bunun önüne geçmek ise oldukça kolay. İşte MEsajlar uygulamasının daha az pil tüketmesi için yapılması gereken şey.

 

Teknolojinin oldukça geliştiği son dönemlerde en büyük sıkıntılardan biri şarj. Akıllı telefonlarımızla artık hemen hemen her şeyi yapabiliyoruz. Ancak artık sanki telefonun değil de bizim bir aksesuarımızmış gibi her daim yanımızda şarj aletini taşımak zorunda kalıyoruz. Birçok telefona bir gün şarj dayanmazken birçok kişinin gittiği yerde baktığı ilk şey, prize yakın boş bir yer olup olmadığı. 

 

Telefonun şarjının çok gitmesinin ise bazı nedenleri var. Bu nedenlerden biri de bazı uygulamalar olarak karşımıza çıkıyor. Telefonda kullandığınız bazı uygulamalar, aldıkları bazı izinler ile arka planda çalışmaya devam ediyor ve şarjı adeta sömürüyor.

 

Bu konuda araştırma yapan uzman isimler, şarjı en çok kullanan uygulamaları tespit etti ve bu konuda bir rapor hazırladı. Son açıklanan rapora göre şarjınızın çok gitmesinin en büyük nedenlerin biri Android mesajlar uygulaması. Bu uygulama, arka planda çalıştırdığı kamera ile adeta şarjınızı sömürüyor.

 

Son bir haftada Google mesajlar uygulamasını kullanan birçok Android kullanıcısı, sosyal medya platformlarından yaptıkları paylaşımda şarjlarının daha çok gittiğini söyleyip adeta isyan ettiler. Reddit'te bir paylaşım yapan kullanıcı, arka planda mesajlar uygulamasının ciddi pil tüketiminde bulunduğunu söyledi. 

 

CİHAZ ISINIYOR

Öte yandan yapılan araştırmada, uygulamanın arka planda çalışmaya devam etmesinin cihazı da ısıttığı ifade edildi.

 

ARKA PLANDA KAMERA ÇALIŞTIRIYOR

Ortaya çıkan raporda Google mesajlar adlı uygulamanın arka planda kamerayı çalıştırdığı ve hızlı şekilde pil tüketimi yaptığı ortaya çıktı. Bu durum pil kullanım bölümünde açıkça ortaya çıkmaktadır. 24 saat üzerinden yapılan incelemede 12 saat açık bırakılan uygulamanın ciddi pil tükettiği görüldü. 

 

SORUNUN ÇÖZÜMÜ

Google mesajlar uygulamasında aşanan bu hatayı düzeltme oldukça kolay. Bu hata fotoğraf gönderme sorunundan kaynaklanıyor. Fotoğraf gönderme özelliği açık olduğu için Google Mesajlar uygulaması arka planda kamerayı sürekli olarak çalıştırıyor. Bunun çözümü ise oldukça kolay. Telefonunuzda izinleri kontrol ederek bu izni kaldırın ve kameraya erişimi Google mesajlar iç.in kapatın. Bunu yapmak için ise Ayarlar'a gidin. Daha sonra Uygulamalar , Mesajlar kısmına giderek İzinler kısmına tıklayın. Son olarak Kamera kısmına girerek İzin Verme seçeneğini işaretleyin.

 

Bu şekilde yaparak telefonunuzun pil tüketim ömrünü daha da arttırabilirsiniz. Bunun yanı sıra pil ömrünüzü arttırmak için telefon parlaklığını daha azda kullanabilirsiniz.  Bunun yanı sıra şarjın çok gitmesi için Titreşimi Kapatın, Şarj Düşmanı GPS kullanmadığınızda konum erişimini kapatın. Üstte Bluetootth WİFİ özelliklerinden kullanmadığınızı kapatın. sıcaktan uzak tutun, Bunların yanı sıra telefonunuzdaki mobil uygulamaları güncel olarak kullandığınızdan emin olun. Uygulamaların güncel olmayan sürümleri , şarjınızdan daha fazla yiyebilir. 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç