Goldman Enflasyon Yüzde 90 Olacak Dedi: JP Morgan Tahmin Yok Dedi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Goldman Enflasyon Yüzde 90 Olacak Dedi: JP Morgan Tahmin Yok Dedi

Merkez Bankası'nın faiz kararından sonra Goldman Sachs, enflasyon beklentisini arttırdı. JPMorgan ise tahmin yapmayacağını söyledi.

İş Dünyası 19 Ağu 2022 15:16 0
Goldman Enflasyon Yüzde 90 Olacak Dedi: JP Morgan Tahmin Yok Dedi

Dolar sonrası uluslararası şirketlerin Türkiye enflasyon beklentisi de yükseldi.

Dün Merkez Bankası'nın sürpriz bir şekilde faizleri arttırmasından sonra dünyanın dev bankalarındna, yatırım şirketlerinden, finans kuruluşlarındna art arda açıklamalar gelmeye başladı. Açıklamaların ortak noktasına baktığımızda ise TL üzerindeki baskıların artacağına dikkatlerin çekildiği görüldü.

Son olarak iki dünyaca ünlü finans şirketi açıklama yaptı. Goldman Sachs ve JPMorgan tarafından yapılan son dakika açıklamada faiz kararı değerlendirildi. 

Goldman 'ın yayımladığı nota baktığımızda “Faiz indirimiyle Türkiye’deki makroekonomik politika karışımının daha sürdürülemez hale geldiğini düşünüyoruz” ifadelerine yer verildiği görüldü.

JP Morgan uzmanları politika faiziyle enflasyon arasındaki bağın ‘yok olduğuna’ dikkat çekti ve enflasyonda yükseliş olacağını bildirdi. 

Faiz kararından sonra enflasyon beklentilerini güncelleyen iki dev yatırım bankası, enflasyonun artarak devam edeceğini ve sene sonunda yüksek olacağını söyledi. Bu açıklamaya baktığımızda Goldman Sachs, sene sonunda enflasyonu yüzde 90 beklendiğini bildirdi.

JPMorgan'ın açıklamasına baktığımızda ise enflasyon ile faiz bağının yok olduğuna dikkatler çekildi ve enflasyon tahmini yapmadı. 

Son olarak Haziran ayında açıklama yapan Goldman Sachs, enflasyonun sene sonunda yüzde 60 seviyesine gerileyeceğini, ancak bu seviyeye erilemeden önce yüzde 80'le zirveyi  göreceğini söyledi. Ancak 

SENE SONU YÜZDE 90

Goldman Sachs, sene sonunda enflasyonun yüzde 90'lara kadar çıkabileceğini söyledi.

ŞİMDİ KAÇ?

TÜİK tarafından açıklanan son enflasyon verilerinde enflasyonun yüzde 79.60 seviyesinde olduğu görüldü.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç