Flaş İddia: 'Dolar 5 TL Birden Düşecek'
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Flaş İddia: 'Dolar 5 TL Birden Düşecek'

Cumhuriyet Yazarı Mustafa Balbay, GES ile Dolar kurunun ne kadar düşürülmesinin hedeflendiğini yazdı.

Döviz 22 Haz 2022 14:42 4
Flaş İddia: 'Dolar 5 TL Birden Düşecek'

Flaş iddia: Bakan Nebati'nin GES için dolar 5-6 lira düşecek dediği iddia edildi.

Cumhuriyet Gazetesi'nin son dakika olarak aktardığı ve gündemde geniş yer bulan iddiasında Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin GES ile ilgili söylediği iddia edilen sözlere yer verildi. 

Söz konusu yazıda Mustafa Balbay, Bakan Nebati'nin Gelire Endeksli Senet sistemi ile ilgili bir sunum yaptığı ve söz konusu sunumda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a doların 5-6 lira seviyesinde düşüş gösterebileceğini söylediği iddia edildi.

KKM İLE DOLAR 7 LİRA DÜŞTÜ

Aralık ayında dolar kuru 18 liraya kadar çıkmış ve rekor seviyede iken Kur Korumalı Mevduat hesapları getirilmiş, bu hesaplarla birlikte dolar kurunda 7 liralık düşüş olmuştu. 11 liraya kadar gerileyen dolar kurunda daha sonra kademeli şekilde yükseliş başladı. Son rakamlara göre 1 dolar kuru 17 lira 35 kuruş seviyesinde. 

GES NEDİR?

Dolar kurunun yeniden artmaya başlaması ile birlikte yeni ekonomi enstrümanları gelmeye başladı. Son olarak Gelire Endeksli Senet geldi. Bu sisteme giren vatandaşlara her 3 ayda bir kupon ödemesi yapılacak. Söz konusu sistemde yılda yüzde 23 civarında bir gelir olacağı bildirildi. GES getiri hesaplama, 100 bin TL 3 ayda ne kadar getirir hesaplaması için TIKLAYIN

DOLAR 5-6 LİRA DÜŞECEK

Balbay bugün yayınladığı iddiaya göre Bakan Nebati'nin AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a "Dolar 5-6 lira birden düşecek", "Büyük çıkış yakalayacağız. İklim değişecek. Bize güven artacak. Devamında benzer yöntemlerle sonbahara son derece olumlu bir havada gireceğiz!" ifadelerini kullandığı iddia edildi. 

YATIRIM FONLARI REKOR KIRDI

Bazu yatırım fonları geçen seneden bu yana ciddi gelir sağladı. En çok kazandıran fon için TIKLAYIN

Yorumlar (4)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Yalandır
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Dolar kesin yukselicek MaLiYe bakanımız biliyo bu işi
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Demek dolar çıkacak ne derlerse tersi çıkıyor pee
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Şimdi burada önemli olan alım gücünün artması mı, yoksa doların düşmesi mi? Geri zekalı olmayanlar ne demek istediğimi anladı…