Yatırım Fonları Rekor Kırdı: 100 Bin TL'si Olana Ayda 18 Bin TL
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Yatırım Fonları Rekor Kırdı: 100 Bin TL'si Olana Ayda 18 Bin TL

Son dakika haberi: Yatırım fonları hakkında bir açıklama geldi ve son 1 yılda ayda 18 bin lira para kazandı.

Borsa 22 Haz 2022 12:59 0
Yatırım Fonları Rekor Kırdı: 100 Bin TL'si Olana Ayda 18 Bin TL

Yatırım fonlarından nasıl para kazanılır?

Yüksek enflasyon döneminde parasını değerlendirmek isteyen vatandaşlar, yatırım araçlarını araştırmaya başladı. Döviz , altın , emtia , borsa gibi işlemlerin yanı sıra parayı değerlendirebilecek başka yollar da var. Bu yolların başiında da yatırım fonları yer alıyor.

Ekonomist Cihat Çiçek yayınladığı son videoda fonlar hakkında dikkat çeken bir değerlendirmede bulundu. "Fonlar nedir? Fonlar devletin resmi sitesinde , hepsi bir arada yarıştırılır. Gösterilir halka. Aynı Bes fonları da aynı sitede yer alır. 

Dolayısıyla burada bir katakulli yok. SPK'nın denetimi altında fonlar nereden alırsanız alın çok basittir. Bankadan alınabilir. Katılım bankalarında sınırlıdır. Faizler ayıklandığı için. Diğer bankalarda hepsi açıktır. Yatırım hesabının altında yatırım fonları yazar. Orada önce o bankaya ait fonlar önerilir. 

Hisse senedi midir bu? Her şeydir bu. İçinde emtia var, demir var, petrol var, teknoloji devleri var, sağlık devleri var. Bist 100, bist 30 , Borsa İstanbul, ABD'nin S&P endeksi, eurobond, tahviller, devlet tahvillerinin olduğu fonlar hepsi var.

Çok da ucuz fiyatlıdır fonlar. Genelde tanesi 1 liranın altındadır. Fonu bugün alırsanız gördüğpünüz fiyata alamıyorsunuz. Kapanıştaki fiyata alırsınız.

ALTINI GÜMÜŞÜ FONDAN ALABİLİRSİNİZ

Çiçek açıklamasının devamında altında makas olmadan alım yapılabileceğini söyledi. Yatırım fonlarında fiziki altın alıyorsunuz ve makas yok.

FONLAR MUAZZAM PERFORMANS GÖSTERİYOR

Çiçek açıklamasının devamında fonların getirisinin muazzam olduğunu söyledi. 

EN YÜKSEK GETİRİ: YÜZDE 217 GETİRİ 100 BİN LİRA KOYAN 317 BİN 96 LİRASI VAR

Çiçekı açıklamasında geçen seneye göre en çok kazandıran fonun petrol fonu olduğunu söyledi. Geçen seneden bu yana yüzde 217 'nin üzerinde kazanç getiren petrol fonuna 100 bin lira yatıran 217 bin TL kar elde etti. 

6 ayda ise yüzde 112 kazanç getirisi oldu. 100 bin TL yatıran 6 ayda 112 bin lira, ayda 18 bin TL kazandı.

İKİNCİ SIRADA

İkinci sırada Emtia kazandırmış. İçinde emtialar var. Karma emtialar var. Petrol, bakır, alüminyum. Yüzde 159 kazandırmış.

Üçüncü sırada ise karma borsa endeksi var. Bunda kesinti yok. Yerli fonlardan elde edilen gelirlerden vergi alınmaz.

Uyarı: Bu haberde yer alan bilgiler yatırım tavsiyesi değildir. Finans7.com yatırım tavsiyesi vermez.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç