Flaş: Belediye İşçilerine Yüzde 80 Maaş Zammı Müjdesini Verdi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Flaş: Belediye İşçilerine Yüzde 80 Maaş Zammı Müjdesini Verdi

Son dakika haberi: AK Parti İstanbul İl Başkanı yaptığı açıklamada, belediyelerdeki işçilere yüzde 80 zam yapılacağını söyledi.

İş Dünyası 10 Ağu 2022 13:40 0
Flaş: Belediye İşçilerine Yüzde 80 Maaş Zammı Müjdesini Verdi

Son dakka haberi:AK Partili Belediye işçilere yüzde 80 maaş zammı yaptı.

Sene başında gelen zamma ek olarak AK Partili Belediye, işçilerine yüksek maaş zammı yaptığını söyledi. AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe konu ile ilgili yaptığı son dakika açıklamasında , AK Partili belediyelerde çalışan işçilere 1 Temmuz 2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere toplamda yüzde 80 oranında maaş zammı yaptıklarını söyledi. Zam kararının işçiler tarafından büyük memnuniyetle karşılandığını söyleyen Kabaktepe, kararın hayırlı olmasını dilerken açıklamanın geldiği salonda AK Partili belediye başkanlarının da olduğu dikkatleri çekti. 

Kabaktepe açıklamasının devamında maaş zammına değindi ve Hizmet İş ile Öz Güven Sen ve Mahalli İdareler Kamu İşveren Sendikası arasında devam eden toplu iş sözleşmesinde henüz uzlaşı sağlanamadığını, ancak buna rağmen işyerlerinde çalışan işçilere geciken toplu iş sözleşmelerinden kaynaklanan mağduriyetin giderileceğini, bu kapsamda belediye başkanları ile bir toplantı yaptıklarını söyledi. Yapılan toplantı sonrası belediye şirketlerinde çalışan işçilerin Temmuz ayından itibaren maaşlarına yüzde 80 zam yapılacağını söyledi.

Söz konusu zam kararının 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olacağı açıklanırken önümüzdeki günlerde toplu sözleşme için masada uzlaşının sağlanacağı ve imzaların atılmasının ardından işçilere eksik maaşlarının verileceği açıklandı.

Söz konusu zam kararı işçiler tarafından sevinçle karşılandı. 

Son dakika haberlerinden haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç