Erdoğan'dan Elektrik ve Doğalgaz Zammı Açıklaması: 'Faturaların Önemli Bir Kısmını Devlet Karşılıyor'
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Erdoğan'dan Elektrik ve Doğalgaz Zammı Açıklaması: 'Faturaların Önemli Bir Kısmını Devlet Karşılıyor'

Elektrik ve doğalgaz fiyatlarına gelen zamlardan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir açıklama yaptı ve önemli oranda sübvansiyon yapıldığını ve faturaların önemli kısmının devlet tarafından karşılandığını söyledi.

Siyaset 2 Nisan 2022 18:11 0
Erdoğan'dan Elektrik ve Doğalgaz Zammı Açıklaması: 'Faturaların Önemli Bir Kısmını Devlet Karşılıyor'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan doğalgaz ve elektrik faturaları ile ilgili son dakika açıklaması: Büyük bir kısmını devlet karşılıyor.


Katıldığı bir programda açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, önemli ifadeler kullandı. Erdoğan burada yaptığı açıklamada son dönemlerdeki fahiş zamlara değindi ve tepkisini dile getirdi. Maliyet artışlarının olduğunu, ancak bazı fırsatçıların bu maliyetlerin üzerinde bir kar koyduklarını söyleyen Erdoğan, bu kişilere en ağır yaptırımların uygulanacağını söyledi.


Fahiş kazanç içinde olanlara karşı mücadelenin devam edeceğini söyleyerek sözlerini sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan , "Bir süredir ekonomimiz döviz kuru hareketlerinin, faiz tartışmalarının, tüm dünyanın sorunu olan enflasyondaki yükselişin tehdidi altındadır. Enerji ve gıda başta olmak üzere küresel mal fiyatlarında yaşanan aşırı artışlar bizi de etkilemektedir." dedi ve "Kimi kesimlerin vicdansızlığa varan açgözlülüğü eklendiğinde vatandaşlarımız bakımından gerçekten sıkıntılı bir tablo ortaya çıkmaktadır. Hem fiyatlaması küresel düzeyle yapılan ürünlerin yol açtığı dengesizliklerle hem de fahiş kazanç peşinde koşanlarla mücadelemizi sürdürüyoruz. Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hem fiyatlaması küresel düzeyde yapılan ürünlerin yol açtığı dengesizliklerle hem de fahiş kazanç peşinde koşanlarla mücadelemizi sürdürüyoruz." ifadelerini kullandı.


ELEKTRİK VE DOĞALGAZ ZAMLARI


Elektrik ve doğalgaz fiyatlarına gelen zamlardan sonra ilk defa konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Vatandaşlarımızı küresel düzeyde artış gösteren elektrik ve doğal gaz fiyatlarından korumak için geçtiğimiz yıl 165 milyar liralık sübvansiyon yaptık. Bu yıl da hanelerde kullanılan elektrik ve doğal gaz faturalarının önemli bir kısmının yükünü devlet olarak biz üstleniyoruz. Sadece enerjide vatandaşlarımıza yıl sonuna kadar geçen yılın 2 katına varan bir destek sağlamış olacağız." ifadelerini kullandı.

"Milletin aşına, ekmeğine, geçimine göz dikenlere acımayacağız


MALİYETLER DIŞINDA ARTIŞ VAR


Gıda ürünlerinde artan maliyetlerin üzerinde zamlar yapıldığını söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, vicdansızlık yaparak milletin aşına, ekmeğine ve geçimine göz dikenlere göz açtırmayacaklarını , acımayacaklarını söyledi.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç