Enflasyonla Mücadele Timi Şikayet Formu Açıldı: Vatandaşlar Fahiş Fiyatları Şikayet Edebilecek
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Enflasyonla Mücadele Timi Şikayet Formu Açıldı: Vatandaşlar Fahiş Fiyatları Şikayet Edebilecek

Son dakika haberi: Hazine ve Maliye Bakanlığı fahiş fiyat şikayet sistemi açıldı. İşte detaylar.

Tarım 7 Mayıs 2022 18:21 0
Enflasyonla Mücadele Timi Şikayet Formu Açıldı: Vatandaşlar Fahiş Fiyatları Şikayet Edebilecek

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan son dakika açıklaması geldi. Açıklamada artık fahiş fiyatların vatandaşlar tarafından şikayet edilebileceğine yer verildi ve şikayetlerin yapılacağı sayfa duyuruldu. 

Son dönemlerde artan hayat pahalılığı ile mücadele etmek için çalışma başlatan Hazine ve Maliye Bakanlığı, zincir marketlerin ortak fiyatlandırma yaptığını söylemiş ve zincir marketler hakkında soruşturma başlatmıştı. Başlatılan soruşturma kapsamında birçok markete cezalar kesildi. Özellikle son bir yıldır fiyatlarda haksız şekilde fiyat artışları yapıldığı belirtilirken vatandaşlar fiyat artışları nedeniyle zor günler geçiriyor. Pahalı fiyatlar nedeniyle canı bir hayli sıkılan vatandaşlar , enflasyonun düşmesini ve artık fiyat artışlarının olmamasını diliyor. Bu kapsamda Hazine ve Maliye Bakanlığı bir çalışma başlattı ve Rekabet Kurumu Başkanlığı ile birlikte bir sistem oluşturuldu. 

Artık tüketicilerin müdahale edebileceği şikayet sistemi geçen ay kurulmuştu. Bakan Nureddin Nebati bugün bir son dakika açıklaması yaptı ve haksız fiyat artışları için oluşturulan şikayet sisteminin tüketicilerin kullanımına açıldığına yer verildi. Bundan birkaç ay önce de yapılan açıklamada, fiyatların bundan sonra çok daha sık şekilde denetleneceğini söyleyen Bakan Nebati, fahiş fiyat uygulaması yapan işyerlerine tim gönderilecek ve cezalar kesilecek. 

Bakan Nebati yaptığı açıklamada söz konusu fahiş artışların Bakanlığa iletilmesi için kullanıcıların bakanlık resmi sayfasından şikayet talebi oluşturulabileceğini söyledi. 

"Enflasyonla Mücadele Timi Şikayet Formu" başlığı ile yayımlanan söz konusu form üzerinden haksız fiyat artışlarını Hazine ve Maliye Bakanlığı 'na iletilebileceğine yer verildi. Vatandaşlar, fiyatlar hakkındaki şikayetlerini "Enflasyonla Mücadele Timi Şikayet Formu"na şikayet bildiriminde bulunabilecek ve bunu yetkililere iletebilecek. 

Bakanlık resmi sayfasında yayımlanan söz konusu uygulamaya göre vatandaşlar, haksız şekilde yapılan zamlara şahit olan vatandaşların şikayetleri detaylı şekilde başvuru formuna eklemesi gerektiğine yer verildi.  Enflasyonla Mücadele Timi olan, Vergi Denetim Kurulundaki müfettişler ve Gelir İdaresinde görev yapan denetleyiciler, gelen bu şikayetleri değerlendirecek ve çalışma yapacak. Bu yöntem ile fahiş fiyat artışlarının durdurulması ve marketlerdeki fiyatların aşağı çekilmesinin hedeflendiği öğrenildi. 

Peki sizce  marketlerdeki fiyatlar böyle düşer mi? Aşağıdaki yorum kısmından bu konudaki düşüncelerinizi yazabilirsiniz. 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç