Eğer Bu 2 Belirti Varsa Korona Oldunuz
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Eğer Bu 2 Belirti Varsa Korona Oldunuz

Zoe Covid Belirtileri adlı araştırmayı yürüten Prof. Tim Spector yaptığı açıklamada yeni iki belirtiyi açıkladı.

Sağlık 27 Tem 2022 16:53 0
Eğer Bu 2 Belirti Varsa Korona Oldunuz

Koronavirüsün 2 yeni belirtisi.

Independent tarafından son dakika olarak geçilen habere göre Zoe Covid Belirtileri adlı araştırmayı yürüten Prof. Tim Spector, son günlerde koronavirüste en sık görülen iki belirtiyi aktardı ve bu iki belirti olan kişilerin büyük ihtimalle koronavirüse yakalandığını söyledi. 

Son dönemlerde artış gösteren koronavirüs vakaları ile ilgili önemli uyarılarda bulunan Spector, insanların iki spesifik semptom göstermesi durumunda koronavirüse yakalandıklarını varsaymaları gerektiğini söyledi. Spector açıklamasının devamında, iyi bir gece uykusundan sonra bile sabahları kendini yorgun hisseden ve boğaz ağrısı ile uyanmanın, virüsün en belirgin belirtileri arasında olduğunu , araştırmalarından bu şekilde sonuç çıktığını söyledi. 

SOĞUN ALGINLIĞI İLE NASIL AYIRT EDERİM?

En merak edilen konu ise bu. Birçok kişi koronaya yakalanmasına rağmen soğuk algınlığına yakalandığını söyleyerek hastaneye gitmiyor ve test yaptırmıyor. Bazı kişiler ise soğuk algınlığına yakalanıyor ama test yapana kadar korona sanıyor. Bu konuya da değinen Spector, korona olan kişilerde soğuk algınlığına kıyasla boğaz ağrısının daha yaygın olduğunu söyledi. 

Ulusal İstatistik Ofisi tarafından yayımlanan son verilere göre İngiltere'de korona vaka sayısı yüzde 7 seviyesinde artış gösterirken yaklaşık olarak 3.8 milyon seviyesine yükseldiği görüldü. Önceki hafta bu rakam 3.5 milyon kişiydi. 

Sosyal medya hesabı üzerinden konu ile ilgili bir açıklama yapan Spector, Soğuk algınlığının iki katı kadar korona vakalarının görüldüğünü, korona vaka oranının hiç bu kadar yüksek olmadığını söyledi.

Profesör konu ile ilgili yaptığı açıklamasında, “Daha fazla yorgunluk ve genel olarak boğaz ağrısı dışında semptomlar hemen hemen aynı, bu yüzden bunun koronavirüs olduğunu varsaymak en iyisi! Umarız bu dalga bir an önce biter” ifadelerini kullandı.

YENİ VARYANT SAVUNMA SİSTEMİNDEN KAÇABİLİYOR

Geçen hafta da bir açıklama yapan Spector, “Yeni bir çalışma, yeni BA4 ve BA5 varyantlarının mevcut bağışıklık savunmalarından kaçınarak ve bazılarını etkisiz hale getirerek hareket ettiğini gösteriyor” ifadelerini kullanmıştı.

DSÖ, Maymun Çiçeği hakkında küresel acil durum ilan ettiğini açıkladı. Maymun Çiçeği hakkında son bilgiler ve en yaygın görülen belirtisi için TIKLAYIN

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç