Denizbank'tan KOBİ'lere Uygun Faizle Kredi: Onay Çıktı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Denizbank'tan KOBİ'lere Uygun Faizle Kredi: Onay Çıktı

Denizbank tarafından bir açıklama yapıldı ve KOBİ'lere uygun faizle kredi için beklenen onayın geldiğine yer verildi.

Bankalar 20 Haz 2022 14:13 0
Denizbank'tan KOBİ'lere Uygun Faizle Kredi: Onay Çıktı

Küçük ve orta ölçekli işletmelere destek açıklaması geldi. Denizbank yaptığı açıklamada Dünya Bankası'ndan 60 milyon dolarlık kaynak sağlandığına yer verildi.

Koronavirüs pandemisinden sonra yaşanan ekonomik sıkıntılardan olumsuz şekilde etkilenen KOBİ'lerin finansman ihtiyaçlarını karşılamak için Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası aracılığıyla Dünya Bankası'ndan 60 milyon dolar, TL karşılığı ile 1 milyar 39 bin lira finansman sağlandığına yer verildi. 

Konu ile ilgili açıklama Denizbank Genel Müdür Yardımcısı Beril Oğuz'dan geldi. Oğuz açıklamasında bir değerlendirme yaptı ve 2007 senesinden bu yana uluslararası kalkınma kuruluşlarından fonlama temin ederek Türkiye'de sürdürülebilirlik etkisi yüksek krediler verildiğini, söz konusu durum kapsamında sağlanan toplam kaynağın 2,5 milyar dolar seviyesini aştığına yer verildi. 

Oğuz yaptığı açıklamada, “Son dönemde gerçekleştirdiğimiz sendikasyon ve repo işlemlerimizde de, tarımın finansmanı ve bankacılık hizmetlerinin engelli vatandaşlarımız için erişilebilirliği gibi performans kriterleri belirleyerek sürdürülebilirlik taahhütlerimizi ciddiyetle ortaya koyduk.” ifadelerine yer verildi.

KOBİ'LERE KREDİ VERİLECEK

Söz konusu finansman desteğinin gelmesi ile birlikte küçük ile orta ölçekli esnaflara kredi verileceği öğrenildi. 

BAKAN NEBATİ: İŞLETMELERE UCUZA KREDİ

Geçen gün bir açıklama yapan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, sanayicilere yönelik yıllık yüzde 9 faiz oranı ile kredi başvurularının başladığını söyledi.

DAR GELİRLİLERE KREDİ

Bakan Nebati açıklamasında dar gelirlilerin çekeceği ihtiyaç kredisinde vade sayısının düşürülmedini , 36 ay vade sayısının sabit tutulduğunu söyledi.

 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç