Yargıtay 1,5 aydır başkanını seçemedi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Yargıtay 1,5 aydır başkanını seçemedi

Yargıtay Başkanlığı seçimi hala sonuçlanmadı. Peki neler oluyor? İşte gelen son dakika bilgileri.

Haberler 8 Mayıs 2024 0
Yargıtay 1,5 aydır başkanını seçemedi

Yargıtay seçimleri ne olacak?

Geçen Mart ayında başlayan Yargıtay Başkanlığı seçimi yüm hızı ile devam ediyor. Mehmet Akarca'nın 4 yıllık görev süresinin sona ermesinden sonra başlayan başkanlık seçimi süreci uzun süredir devam ediyor. Tüm Yargıtay üyeleri hafta birkaç defa seçime gidiyor ve oy kullanıyor.

24 Mart tarihinde Akarca'nın görev süresi dolduktan sonra 4 yıllık yeni başkanın seçimi için sandık başına gidildi. 25 Mart tarihinde yapılan ilk seçimlerden sonuç çıkmadı ve devam eden günlerde seçimler hız kesmeden devam etti.

Seçimde 1,5 aylık süreçte 34 defa Yargıtay üyeleri sandık başına gitti. 348 Yargıtay üyesinin en az 175'inin oyunu alan kişi seçimi kazanacak. Ancak oylar 150'lere ancak gelebiliyor.

SON OYLAMA SONUCU

3. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Kerkez son oylamada 156 ay oldı ve sandıktan ilk isim olarak çıktı. Muhsin Şentürk 104 oy alırken seçime katılım 322 oldu ve 53 oy geçersiz, 9 oy boş kaldı.

13 Mayıs tarihinde seçimler devam edecek. 

DÜZENLEME ŞART

Başkanlık seçimlerinde düzenleme şart. 1,5 aydır başkanlık seçimi var diye üyeler asıl işlerinden geri kalıyor. Bir başkan seçilemediği için de işlerin aksaması oldukça doğal. Bu nedenle başkanlık seçimlerine bir düzenleme gelmesi, belirli bir turdan sonra çoğunluğunun oyunu alan ismin kazanan isim olması gerekmektedir. Sizce nasıl olmalı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Nitekim geçen gün açıklama yapan Bakan Tunç, düzenleme geleceği sinyallerini verdi.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç