DDK'dan KPSS Hakkında İlk Açıklama Geldi: 'İlk İncelemede...'
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

DDK'dan KPSS Hakkında İlk Açıklama Geldi: 'İlk İncelemede...'

Devlet Denetleme Kurulu'ndan ilk açıklama geldi. KPSS ile ilgili ilk inceleme ve ilk izlenimin sonucu açıklandı.

Son Dakika 3 Ağu 2022 09:35 0
DDK'dan KPSS Hakkında İlk Açıklama Geldi: 'İlk İncelemede...'

KPSS incelemesi hakkında ilk açıklama geldi.

Önceki gün sosyal medyada ortaya çıkan ve kısa sürede büyüyen KPSS sorularının sızdırıldığı iddiası başkanı görevden aldırdı.

ÖSYM : BİZ İNCELEDİK BİR SIKINTI YOK DEDİ

KPSS sorularının sızdırıldığı iddialarının ardından ÖSYM Başkanlığı bir açıklama yaptı ve soruların incelendiği, iddiaların asılsız olduğunu söylemişti.

TEPKİ YAĞDI

Bu açıklamaya kısa sürede ciddi şekilde tepki gerirken duruma Cumhurbaşkanlığı el attı. İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı ile Devlet Denetleme Kurulu'nun bu konuda görevlendirildiği ve iddiaların , söz konusu durumun titizlikle inceleneceğine yer verildi. 

İNCELEME BAŞLATILDI

Söz konusu açıklama sonrası Devlet Denetleme Kurulu Başkanı Yunus Arıncı'dan bir açıklama geldi. Arıncı açıklamasında, "Cumhurbaşkanımız Sayın @RTErdogan’ın talimatıyla KPSS ile ilgili iddialar konusunda Devlet Denetleme Kurulu tarafından çalışmalara başlanmıştır." ifadelerini kullandı.

YENİ AÇIKLAMA: PROBLEMLİ BİR DURUM VAR

İnceleme talimatından sonra Devlet Denetleme Kurulu jet hızıyla inceleme başlattı. Başlatılan inceleme ile ilgili ilk açıklama geldi. Adem Metan, Devlet Denetleme Kurulu Başkanı ile bir görüşme yaptığını söyleyerek, "Devlet Denetleme Kurulu Başkanı @yunus_arinci  Bey’e KPSS meselesini sordum: İlk izlenimlerinde problemli bir durumun varlığını gördüklerini, kamuoyunu aydınlatmak için hızlıca soruşturmayı tamamlayacaklarını ve tablonun netleşeceğini söyledi." ifadelerini paylaştı.

ŞİMDİ NE OLACAK?

Devlet Denetleme Kurumu , iddiaları titizlikle araştıracak ve bir usulsüzlük tespit edlmesi durumunda KPSS'nin iptal edilmesi gündeme gelebilir. Süreçten haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç