Cumhurbaşkanından Öğretmen, Polis, Asker, EKPSS Engelli ve Sağlık Personeli Alımı Açıklaması
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Cumhurbaşkanından Öğretmen, Polis, Asker, EKPSS Engelli ve Sağlık Personeli Alımı Açıklaması

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan öğretmen, sağlıkçı, polis, asker ve engelli memur alımı açıklaması.

Kamu 28 Ekim 2022 17:21 0
Cumhurbaşkanından Öğretmen, Polis, Asker, EKPSS Engelli ve Sağlık Personeli Alımı Açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öğretmen atama ve sağlık personeli, polis, asker ve EKPSS ile engelli memur alımı açıklaması.

Türkiye Yüzyılı açıklaması yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

"Toplam 3.5 milyar ders kitabını öğretmenlerimize ücretsiz dağıttık. Üniversite sayısını 76'dan 208'e , akademik personel sayısını 70 binden 184 bine ulaştırdık. Öğretmen sayısını 1 milyonun üzerine çıkardık. Katsayı adaletsizliğine son vererek evlatlarımıza yükseköğrenide fırsat eşitliği sağlarıejkn mesleki eğitimi de yeniden cazip hale getirdik. Sağlıkta hastane yatk sayısını 164 binden 264 bine çıkardık. Şehir hastanelerini açtık. Halen 15 bin 75 yatak kapasiteli 13 şehir hastanesi inşaatına devam ediyoruz. 

Sağlık personeli sayısını 1 milyon 350 bine çıkararak sağlık kuruluşlarımızı en modern araç gereçlerle donatarak millete sunduk. 

Yüksek öğrenim burs ve kredi tutarını lisans için 45 liraydı. Şimdi ne oldu 850 liraya çıktı. Yüksek lisans öğrencilerii çin 90 liraydı onu da 1700 liraya. Doktora 135 liraydı 2550 liraya yükselttik. Yurtlardaki öğrencilere aylık 800 lira beslenme yardımı yapıyoruz.

Engelli memur sayısını 5777'den 66 bine ulaştırdık.

Çalışma ve Sosyal Güvenlikte net asgari ücreti 184 liradan 5 bin 500 liraya çıkardık. Aktif sigortalı sayımızı 12 milyondan aldık. 25.3 milyona, toplam istihdamı 31 milyonun üzerine yükselttik. Adalette hakim ve savcı sayısını, 22 bin 727 'ye yükselterek eksikleri giderdik. 

İçişlerinde EGM , Jandarma ve Sahil Güvenlik personel sayısını toplamda 538 bine çıkardık. Her türlü suçla suçlu ile mücadeleyi etkinleştirerek, insanlarımızın sokakta, evinde , işyerinde hayatlarını huzurla yürütmelerini sağladık."

Kadın erkek polis asker , sağlıkçı, öğretmen, engelli memur alımı için  TIKLA TAKİP ET

ALIMLARDA SON DURUM

Öğretmen atamada son durum için TIKLAYIN

Polis alımında son durum için TIKLAYIN

Sağlık personeli alımında son durum için TIKLAYIN

EKPSS ile engelli memur alımında son durum için TIKLAYIN

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç