KPSS Sonucu Sonrası Sözleşmeli Öğretmenlik ve Ücretli Öğretmenlere Kadro Açıklaması: Atama Ne Zaman?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

KPSS Sonucu Sonrası Sözleşmeli Öğretmenlik ve Ücretli Öğretmenlere Kadro Açıklaması: Atama Ne Zaman?

Milli Eğitim Bakanlığı yeni dönem sözleşmeli öğretmen alımı ve ücretli öğretmenlere kadro açıklaması geldi.

KPSS 26 Ekim 2022 16:53 0
KPSS Sonucu Sonrası Sözleşmeli Öğretmenlik ve Ücretli Öğretmenlere Kadro Açıklaması: Atama Ne Zaman?

KPSS sonucu sonrası sözleşmeli öğretmenlik ve ücretli öğretmenlik atama açıklaması geldi.

Gazeteci Engin Pınarbaşlı bir son dakika açıklamasında bulundu. Pınarbaşlı yaptığı son dakika açıklamasında öğretmen alımı ve ücretli öğretmenlere kadro meselesine değindi. 

Pınarbaşlı yaptığı açıklamada ilk aşamada sözleşmeli öğretmen alımı yapılacağını söyledi. Gelen bilgileri paylaştığını söyleyen Engin Pınarbaşlı yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Gelen Bilgileri Paylaşıyorum.. KPSS Tarafindan yapılan Sınav Sonrası Milli Eğitim Bakanliğı , ilk olarak KPSS den başarı elde etmiş Öğretmenlerimiz , akabinde Sözleşmeli Öğretmenlerimiz ve Ardından En Son olarak da Ücretli Öğretmenlerimiz Kadroya Gecişleri Hayırlı Olsun."

ÇOK SAYIDA ALIM YAPILACAK

3600 ek gösterge meselesinin 15 Ocak'ta yürürlüğe girecek olması ile birlikte kamuda çalışan on binlerce öğretmen emekli olacak. Öğretmenlerin emekli olması ile birlikte gelecek sene çok sayıda alım yapılması bekleniyor. Bu alımların sözleşmeli öğretmen alımı ve ücretli öğretmenlerin kadroya geçirilmesi şeklinde yapılması bekleniyor. 

ALIM NE ZAMAN?

Sözleşmeli öğretmen alımı süreci KPSS sonuçlarının açıklanmasının ardından en merak edilen konu oldu. Atamalar hakkında henüz bir bilgi yok. Ancak sözleşmeli öğretmen alımı için duyurunun 2023 yılının ilk aylarında gelmesi bekleniyor. İlan yayınlanınca bildirimle haberdar olmak için finans7.com'u takipte kalın. İlan gelince haberiniz olsun istiyorsanız uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç