EKPSS ile Engelli Memur Alımı Meclis'te: '40 Bin Kadro Boş'
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

EKPSS ile Engelli Memur Alımı Meclis'te: '40 Bin Kadro Boş'

EKPSS ile memur alımında son dakika gelişmesi. Gelen bilgilere göre kamuda 40 bin kadro boşta.

Memur Alımı İlanları 12 Ekim 2022 22:30 1
EKPSS ile Engelli Memur Alımı Meclis'te: '40 Bin Kadro Boş'

Süleyman Girgin'den EKPSS ile memur ataması açıklaması. 40 bin açık var.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bugün önemli bir konu gündeme geldi. TBMM'de gündeme gelen konuda engelli atamalarının bir an önce yapılması talep edildi. Genel Kurulda söz alan Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Milletvekili Süleyman Girgin yaptığı açıklamada 40 bin engelli personel kadrosunun kamuda boşta olduğunu, bu kadrolara acil bir atama yapılması gerektiğini söyledi.

Normalde Ekim ayında kamuya engelli memur alımı için boş kadro ve sayıların isteneceğini söyleyen Girgin, şimdiye kadar bu konuda bir gelişme olmadığını söyledi ve "Kanun gereği her yıl 1 Ekim-31 Ekim tarihleri arasında kamuya engelli memur ataması yapılması için kamu kurum ve kuruluşlarından boş kadrolar ve sayılar istenmektedir. Cumhurbaşkanı 17 Şubat 2022 tarihinde 12 bin engelli kadrosunun daha ilave açılacağını ve bu konuda gerekli çalışmaların yapılması için ilgili bakanlıklara talimat verdiğini ifade etmiştir. Şu ana kadar bu konuyla ilgili bir gelişme olmamıştır. 2022 yılında mevcut kamu personeli sayısı dikkate alındığında şu an itibarıyla 40 bin engelli personel açığı bulunmaktadır. 2022 yılı içerisinde kamuya acilen 20 bin engelli ataması yapılarak engellilerin işsizlik sorununun bir nebze çözülmesine yardımcı olun. Buradan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile iktidara sesleniyoruz: Engellilerin sesini duyun, engelliler iş bekliyor, engelli bireyler atanmak istiyor." ifadelerini kullandı.

EKPSS atama duyurusu gelince haberdar olmak için TIKLA TAKİP ET

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
inşaAllah engelli ataması olur ben ziraat mühendisi bir engelli olarak özel sektörde çalışamıyorum zira birçok şirket 50 çalışanın altında personel çalıştırıyor, kalanlarda engelli personel alımlarını genelde insan kaynakları,mali işler gibi masa işlere alıyorlar oysa bizde kendi mesleğimizi sahada icra edebiliriz umuyorum güzel haberler gelir