'Bundan Sonra Doların Düşmesini Beklemeyin'
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

'Bundan Sonra Doların Düşmesini Beklemeyin'

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer bir son dakika açıklaması yaptı ve dolar kurunun bundan sonra düşmeyeceği tahmininde bulundu.

Döviz 16 Haz 2022 12:32 0
'Bundan Sonra Doların Düşmesini Beklemeyin'

Ve dolar kaldığı yerden...

Piyasalarda Fed hareketliliği başladı. Gelen son bilgilere göre Dolar kuru kritik 17.30 TL seviyesini geride bıraktı ve yükselişine devam etmeye başladı. 

DOLAR KURUNDA SON DURUM

Piyasalardan alınan son dakika bilgilerine göre dolar kuru şu anda 17.313 TL seviyesine kadar yükseldi. İşte dolar kurunda yaşanan yükselişin grafiği:

GRAM ALTIN

Gram altın fiyatında yatay seyir devam ediyor. 1 gram altın şu sıralar 1020 TL seviyesinde.

MAKAS KAPANIYOR

Dolar ile Euro arasındaki makas gittikçe kapanıyor. Daha önce Dolar ile Euro arasında 1 liradan fazla makas olurken güçlenen dolar nedeniyle Euro ile dolar arasında 70 kuruşluk fark kaldı. Pariteye baktığımızda 1 Euro'nun 1.04 dolar olduğu görüldü.

DOLAR TAHMİNLERİ

GES hakkında açıklama yapan Geçer, bu yeni sistemi 'Ucube' olarak nitelendirdi. Geçer Ges'in gelmesi ile dolarda bir düzelme olmadığını söyledi. 

"Siz bu dünyanın tersine gitmeye devam ederseniz dolar kuru alır başını gider. Bugün 17 lira seviyesinde. Yarın öbür gün bakarsınız sabah uyandığınızda 18 19 lira seivyelerine gelmiş. Şimdilik yüzde 10'luk hareket 1 lira 70 kuruş oluyor. Bu da 19 liraya çıkarıyor. Ki yüzde 10'luk hareket normal. 19 lirada bir yüzde 10'luk hareket daha doları 21 liraya çıkarır.

Peki dolar orayta gider mi ? Evet gider ve gidiyor da."

"BU SAATTEN SONRA DOLARIN DÜŞMESİNİ BEKLEMEYİN"

Geçer açıklamasının devamında Dolar kurunun geleceği ile ilgili, "Bu saatten sonra doların düşmesini beklemeyin. Bu saaten sonra 10 lira olacak 8 olacak falan buınlara hiç girmeyin. Böyle bir şey düşünmeyin. Eğer ekonomi ile ilgili bir şeyler gerçek rayına oturmuyorsa harika olacak diyemeyiz.

Not: Haberde yer alan bilgiler yatırım tavsiyesi değildir. 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç