Brent petrol 2023'te kaç dolar olacak? İki farklı tahmin geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Brent petrol 2023'te kaç dolar olacak? İki farklı tahmin geldi

Brent petrol varil fiyatı ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Gelen iki farklı açıklamada iyi ve kötü senaryoya yer verildi.

Emtia 20 Ara 2022 11:20 0
Brent petrol 2023'te kaç dolar olacak? İki farklı tahmin geldi

Brent petrol 2023 yılında ne olacak? Emtia hakkında iki farklı açıklama geldi.

Brent petrol varil fiyatında son dakika açıklamaları geldi. Gelen açıklamada iki farklı yoruma ve beklentiye yer verildi. Açıklamada gelecek sene küresel gelişmelerin petrol piyasasına etkği etmeye devam edeceğinin altı çizildi.

İlk değerlendirme Citi Group'tan geldi. Dünyaca ünlü finans kuruluşu yaptığı son açıklamada brent petrol fiyatının şu sıralar 75 ile 80 dolar arasında seyrettiğini, gelecek sene fiyatların 60 dolara kadar gelebileceğine yer verildi. 

İKİNCİ DEĞERLENDİRME MORGAN STANLEY'DEN GELDİ

İkinci değerlendirme ise Morgan Stanley'den geldi. Dünya devi finans kuruluşu Morgan Stanley yaptığı son dakika açıklamasında , 2023 yılında petrolün altın ile bakıra göre daha iyi performans göstereceğini söyledi. Gelecek aylarda arz fazlası oluşabileceğini, ancak 2023 yılının ikinci çeyreğinde dengeye geleceğini ve yıl sonuna doğru arz açığının yaşanacağını söyledi. Kuruluş konu ile ilgili yaptğı son dakika açıklamasında, “Önümüzdeki aylarda mütevazı arz fazlası oluşabilir. Bununla birlikte, piyasa muhtemelen 2023’ün ikinci çeyreğinde dengeye dönecek ve 2023'ün ikinci yarısında arz açığı yaşayacaktır” ifadelerine yer verildi. Morgan Stanley , altın ve gümüş fiyatlarının faiz artırımları sona erene kadar baskıda kalacağını, senenin ikinci yarısında ise bu fiyatlarda yükseliş beklendiğini söyledi.

Bakır fiyatları ile ilgili açıklama yapan Morgan Stanley,, maden arzı büyüdükçe fiyatların 2023'ün ortalarında iyice zayıflayacağı ihtimalini ise umursamamazlık etmiyor.

Finans7.com | Ankara | Finans7.com yatırım tavsiyesi içermez.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç