Bakan Varank Duyurdu: Yatırımcılara 5 Milyon Liraya Kadar Faizsiz Kredi Müjdesi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bakan Varank Duyurdu: Yatırımcılara 5 Milyon Liraya Kadar Faizsiz Kredi Müjdesi

Son dakika haberi... Mustafa Varank’tan yatırımlara 5 milyon liraya kadar faizsiz kredi müjdesi! İşte detaylar...

Ekonomi 3 Tem 2022 17:56 0
Bakan Varank Duyurdu: Yatırımcılara 5 Milyon Liraya Kadar Faizsiz Kredi Müjdesi

Son dakika haberi... Mustafa Varank’tan yatırımlara 5 milyon liraya kadar faizsiz kredi müjdesi! İşte detaylar...

Diyarbakır'dan sonra Van'da düzenlenen "Gökyüzü Gözlem Etkinliği"nin açılışı için Van'a gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yaptığı konuşmada "fabrika açılmadı" eleştirisine OSB yatırımlarını anlatarak yanıt verdi.

Varank, Cazibe Merkezleri Programı kapsamında 4 projenin toplu açılışı, Çalışan ve Üreten Gençler Programı kapsamında 8 fabrikanın tahsisi ile Van Tekstil ve Hazır Giyim Organize Sanayi Bölgesi'ndeki 10 fabrikanın temel atma törenine katıldı.

"Ekonomik kalkınmayı hızlandırıyoruz"

Organize Sanayi Bölgesi'nde düzenlenen törende konuşan Varank, bir yandan şehrin ekonomik kalkınmasını hızlandırırken diğer yandan da gençleri bilim ve teknolojiyle buluşturacak kalkınma sürecini daim kılacaklarını söyledi.

Bölgenin artık terörle, gözyaşıyla, acıyla değil üretimle, teknolojiyle, daha da ötesi uzayla, gökyüzüyle anılmasını istediklerini belirten Varank, terör belasını bu topraklardan temizlemişken bir daha asla eski karanlık günlere dönülmesine fırsat vermeyeceklerini vurguladı.

"Çalışanlarımızın enflasyon karşısında ezilmelerine asla müsaade etmeyeceğiz"

Van'ın gençlerini ve kadınlarını istihdama katmak için uğraştıklarını anlatan Varank, desteklerle bu yatırımları yapıp insanların istihdam edilmelerinin önünü açacaklarını, emekçileri asla ihmal etmediklerini vurguladı.

Varank, son dönemlerde fiyat artışlarıyla ilgili bazı sıkıntıların olduğuna işaret ederek, "Sayın Cumhurbaşkanımız kabine toplantısında bize şunu söyledi, 'Ocakta asgari ücrete çok ciddi bir zam yaptık. Geldiğimiz noktada o zammın fiyat artışları sebebiyle etkisinin azaldığını görüyoruz. Mutlaka emekçi kardeşlerimize zam yapmamız, asgari ücreti yükseltmememiz lazım.' Biz de bu amaçla yola çıktık, işverenlerimizle bir araya geldik, onları ikna ettik ve asgari ücrete yüzde 30 zam yaptık. 4 bin 250 olan asgari ücreti 5 bin 500'e çıkardık ama bitmedi, sene sonunda çok ciddi bir zam yapacağız çünkü çalışanlarımızın enflasyon karşısında ezilmelerine asla müsaade etmeyeceğiz." dedi.

5 milyon lira faizsiz kredi müjdesi

Bölge illeri için yeni bir destek programı hazırladıklarını açıklayan Varank, "Doğu Anadolu Kalkınma Ajansımız aracılığıyla, emek yoğun sektörlerde faaliyet gösteren firmalarımıza yönelik yeni bir destek programı tasarladık. Program kapsamında Kalkınma Ajansı'nın çevrelediği illerdeki firmalarımızın yatırımlarına 5 milyon liraya kadar faizsiz kredi desteği vereceğiz. Programa başvurular Kurban Bayramı sonrasında başlayacak. Ben şahsen tekstil başta olmak üzere bölgedeki firmalarımızın bu cazip destekten azami ölçüde faydalanmasını istiyor, başvuru sürecini kalkınma ajansımız üzerinden yakinen takip etmelerini öneriyorum." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç