Asgari Ücretliye 1000 TL Yardım Kesinleşti: İşte Başvuru
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Asgari Ücretliye 1000 TL Yardım Kesinleşti: İşte Başvuru

Son dakika haberi: Asgari ücretlilere 1000 TL'lik yardım açıklaması geldi ve ödemelerin herkese yapılması için yeni düzenleme yapıldığına yer verildi.

Son Dakika 29 Kasım 2022 09:55 291
Asgari Ücretliye 1000 TL Yardım Kesinleşti: İşte Başvuru

Asgari ücretliye 1000 TL'lik yardımda sevindiren haber: Yardım kesin verilecek. İşte başvuru.

Özel sektör çalışanlarını ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Açıklamada 1000 TL'lik yardımların hesaplara yatırılmaya başlanacağını söyledi. Konu ile ilgili gelen son dakika açıklamasında yardım yapılması durumunda işverenin de kar edeceği bildirildi.

MÜJDE KABİNEDEN GELMİŞTİ

Geçen aylarda yapılan kabine toplantısından asgari ücretlilere, özel sektör çalışanlarına ayda 1000 liralık fatura yardımı ödemesi çıkmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada işverenin çalışanlara 1000 liralık fatura yardımı yaparak bunu vergiden düşüreceğini söylemişti.

İŞVEREN KAR EDECEK

İşverenlere de kar olduğu için ödemelerin yapılması kesinleşti. Gelen bilgilere 5 bin 500 lira maaşla çalışan bir asgari ücretli, buna ek olarak 1000 liralık yardım sonrası işverene maliyeti 9 bin 351 lira olacak. İstisna dikkate alındığında yapılacak 1000 liralık yardım sonrası maliyet 8 bin 610 liraya kadar düşecek. Yani işveren 1000 liralık destek verdiğinde maliyeti 741 lira daha düşük şekilde hesaplanıyor.

Yeni çıkan yasayla sağlanan avantajla birlikte işveren bu 741 liralık ilave yükleri üstlenmemiş oluyor. Ayda net 1000 liralık yakacak ve fatura yardımı 2023 yılı ilk yarı yıl sonuna kadar yani Haziran ayına kadar vergi ve prim yükü dışında olacak.

Hürriyet Gazetesi'nden Ahmet Karabıyık kaleme aldığı yazısında 5 bin 500 lira asgari ücretle çalışan bir kişinin işverene maliyeti 7 bin 603 lira oluyor. İstisna olmadan işveren maliyeti 9 bin 351 lira , istisna sonrasında ise işverene maliyeti 8610 liraya düşüyor. İstisnanın sağlanması sonrası işverene avantajı 741 liraya düşüyor.

1000 TL'LİK YARDIM PARASINA BAŞVURU NASIL YAPILIYOR?

1000 liralık fatura yardımı için e devlet ya da başka bir başvuru kanalı yok. Bu ödemeler işveren tarafından yapılacak. Bu nedenle 1000 liralık fatura yardımından faydalanmak isteyenlerin çalıştığı işyerine müracaat etmesi gerekmektedir. Ödemeler işverenlerin inisiyatifine kaldığı için başvurunun işyerlerine bildirim yaparak gerçekleştirilmesi gerekiyor. 

Vatandaşlar ise ödemelerin devlet eli ile yapılmasının daha iyi olacağını söyleyerek ödemenin devlet tarafından yapılması isteniyor. Sizce devlet mi yapmalı yoksa işverenler mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Kadın erkek asgari ücretliler bu sayfada >>> bilgi alış verişi için TIKLA TAKİP ET

Yorumlar (291)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 15 Ay Önce
tabiki de devlet yapmalı.4 yıllık özel sektör çalışanım ve çocukta bakıp okutuyorum asgari ücret dışında başka bir zam görmedim.aldıkları kar da ceplerinde kalıyor.tabiki devlet ödemeli ek yardımı
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Devlet yapmalı işveren güvenli değil
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
DEVLETTT
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Tabiki devlet
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Ozel sektor banka prosyonlarından bile aliyor isciye vermiyor aksama kadar iscinin sirtimdan gexiniyor iscide mecbur çalısiyor cocukları icin devlet vermeli bence dahs iyi daha guveceli olur