'Banka Kredileri Sadece Belirli Kişilere Veriliyor'

"Krediler sadece belirli kişilere veriliyor"

Modoko Yönetim Kurulu Başkanı Koray Çalışkan'dan krediler hakkında son dakika açıklaması geldi. Çalışkan yaptığı açıklamada, "Şu anda bankalar kredi vermiyor. Kredi verilse de oranlar çok çok yüksek. Belli insanlara bu paralar veriliyor." ifadelerini kullandı. 

Bloomberg Haber Televizyonu canlı yayınına katılan Modoko Yönetim Kurulu Başkanı Koray Çalışkan, geçtiğimiz gün İSO'da başlayan ve büyüyerek giden kredi krizine değindi ve stokçuluk söylemlerine de tepki gösterdi.

Kredi krizinin çok çalışma gerektiren bir sorun olduğunu ve sektörle konuşarak bu sorun çözülebileceğini ifade eden Çalışkan, sanayiciloere destek verilmesi gerektiğini söyleyerek, “Türkiye’nin kalkınması sanayi ile olacaksa, sanayideki üretim yapan insanlara pozitif bir ayrım yapmamız lazım. Şu anda bankalar kredi vermiyor. Kredi verilse de oranlar çok çok yüksek. Belli insanlara bu paralar veriliyor. Bunun önünü açmak lazım. Dolarizasyon kısmını kuvvetlendirecek kredi vermeyelim; ama sanayinin büyümesi için kriterleri belirleyip, o şekilde kredi vermemiz lazım." ifadelerini kullandı. 

Stokçuluk suçlaması ile ilgili açıklama yapan Çalışkan, "Stokçuluğun olabilmesi için ürettiğiniz ürünü piyasaya sunmamanız, akabinde fiyatların yükselmesi ve yükseldikten sonra satış yapmanız lazım. Sektörler özelinde baktığınız zaman; şu anda sadece İstanbul’da binlerce mobilyacı var. Böyle bir şey mobilya özelinde yapılamaz.

PMI’larımız beş dönemdir düşüyor. Sanayi beş dönemdir negatif performans sergiliyor. Şu anda moral, destek verilmesi gerekirken bir dönemdeyiz. İç piyasada ne yazık ki daralmanın süreceğini öngörüyoruz." ifadelerini kullandı.

Finans7.com  | Ankara

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.