Altın Kaç TL'den Alınır? Gram Altının Alım Fiyatını ve Pik Yapacağı Tarih Açıklandı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Altın Kaç TL'den Alınır? Gram Altının Alım Fiyatını ve Pik Yapacağı Tarih Açıklandı

Son dakika haberi: Altın fiyatları hakkında yeni açıklama geldi ve altının pik yapacağı tarih ile alım tarihi duyuruldu.

Altın 17 Haz 2022 16:50 0
Altın Kaç TL'den Alınır? Gram Altının Alım Fiyatını ve Pik Yapacağı Tarih Açıklandı

Altında yeni zirve için tarih verildi.

Fed'in aldığı rekor faiz artış kararından sonra altın fiyatlarında bir aşağı bir yukarı seyir devam ederken konu ile ilgili bir son dakika açıklaması geldi. 

Fed 28 yıl sonra bir ilke imza attı ve ilk defa faizleri 75 baz puan yükseltti. Yaşanan bu faiz artışının ardındna piyasalarda sert hareketler olmadı. Günler önce gelen 75 baz puanlık faiz artışı olacak beklentilerine göre piyasalar pozisyon almıştı. Bu nedenle , normalde sert yükselmesi beklenen dolar yatay seyretmiş, düşmesi beklenen altında da ciddi hareketler olmadı.

Fed faiz kararı sonrası yatay seyreden altının ons fiyatı ile ilgili son dakika açıklaması geldi. 

Analistler yaptıkları açıklamada, altıın ons fiyatının pik yapacağı tarihe yer verdi. Şimdi 1844 dolar seviyesinde olan altının ons fiyatı hakkında konuşan analistler,  “Jeopolitik risklerin ve sürekli enflasyonun aşağı yönlülüğü koruduğunu görüyoruz ve altının ons fiyatının önümüzdeki altı ay içinde 1,900 Dolar seviyesinden desteklenmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

İSLAM MEMİŞ AÇIKLAMA YAPTI: İŞTE ALIM SEVİYESİ

İslam Memiş bir video yayınladı ve dolar ile altın fiyatları hakkında dikkat çeken yorumlar yaptı. Altın ve dolarda alım seviyelerini açıklayan Memiş, "Enflasyon rakamlarında düşüş beklemediğim için ev alacaklar, araba alacaklar , arsa alacaklar elini çabuk tutsun.

Biliyorsunuz ben tüm varlıklarımı TL'ye çevirdim. Arkadaşlarım da çevirdi. Ben onlara alım seviyelerini söyleyeceğim.

Dolar TL 16 lira 75 kuruşa gerileyince, Gram altın 980 liraya gerileyince tekrar yorum yapacağım. Eğer gerileme ihtimali varsa biraz daha bekleyeceğiz. Eğer yoksa bu seviyelerden alacağız." dedi.

Uyarı: Haberde yer alan bilgiler yatırım tavsiyesi değildir. 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç